Bezár

Hírarchívum

_MG_9378

Több mint 200 új Erasmus hallgató kezdi meg tanulmányait az SZTE-n

Több mint 200 új Erasmus hallgató kezdi meg tanulmányait az SZTE-n

2017. szeptember 05.
2 perc

Az előzetes jelentkezések szerint az ERASMUS program keretében 207 hallgató tanul majd a szegedi egyetemen a 2017/2018-as tanév első szemeszterében. A külföldi hallgatók 18 ország 79 város 94 egyeteméről érkeznek az SZTE 11 karára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2017/2018-as tanév első félévében az ERASMUS+ és a Makovecz-program keretében 209 hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen.


_MG_9428


Az ERASMUS+ programmal érkező diákok közel negyede, 50 hallgató Törökországból érkezik. A top három küldő ország között szerepel Spanyolország és Olaszország is, ahonnan 39 és 30 diák érkezik. A legtöbben a Bölcsészettudományi Kar képzéseire jelentkeztek, összesen 40 hallgató. A Gazdaságtudományi Kar 39, az Állam- és Jogtudományi Kar 29 hallgatót fogad. A Makovecz-programnak köszönhetően a Természettudományi és Informatikai Karon tanulhatnak határon túli hallgatók – tájékoztatott Bene Tamás, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója. Hozzátette az idén 30 éves ERASMUS program számos előnnyel jár. Az Európai Unió felsőoktatási csereprogramja rövid távú mobilitási lehetőségeket biztosít, néhány hónaptól maximum egy évig terjedő tanulmányi időszakra.


_MG_9361


- Azért fontos, hogy a hozzánk érkező hallgatók jó képzést kapjanak, mert amikor hazautaznak saját országukba, akkor Magyarország és a szegedi egyetem jó hírét viszik. Ezek a rövidtávú mobilitások az „előszobái” a későbbi hosszútávú együttműködéseknek – fogalmazott. A több mint 200 külföldi hallgató megismerkedhet a várossal, az országgal, a szegedi egyetemmel. Az ERASMUS program remek lehetőség a tapasztalatszerzésre, a nyelvtudás fejlesztésére, hiszen a hallgatók egy multikulturális környezet részeseivé válnak – tette hozzá. Az Erasmus+ programban a szegedi egyetemnek 968 jelenleg is élő együttműködési megállapodása van 492 partneregyetemmel, 30 ország 346 városából.


ERASMUS_galeria
Képgaléria a rendezvényről. Fotók: Bobkó Anna, SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság
 

A több mint 200 hallgató beilleszkedését szeptember 4-7. között orientációs héttel segítik. A hallgatók megismerkednek az oktatókkal, magyar hallgatótársaikkal, az Erasmus Student Network mentoraival, hasznos információt kapnak a beiratkozással, a NEPTUN használattal, a diákigazolvány igényléssel, a szálláskereséssel és egészségbiztosítással kapcsolatban. Megismerkednek a Tanulmányis és Információs Központ, az egyetemi könyvtár és az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet nyújtotta lehetőségekkel is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek