Rektori Hivatal

Európa legjobb egyetemei között az SZTE

A Times Higher Education legfrissebb rangsorán a 18. helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem. Az úgynevezett új-európai egyetemek listájára 13 ország 53 egyeteme került. Ezúttal azon országok intézményeit rangsorolta a THE, amelyek 2004 óta tagjai az EU-nak.

Nyilvánosságra hozta legfrissebb rangsorát a Times Higher Education (THE). A New Europe listára a 2004 óta az Európai Unióhoz csatlakozott országok egyetemei kerültek, 13 ország 53 felsőoktatási intézménye. A Szegedi Tudományegyetem a legjobb 20 közé került: a listán a 18. helyen szerepel.


A rangsor összeállításánál – a THE világrangsorához hasonlóan – 13 mutatót vettek figyelembe 5 csoportba osztva: a tanulási környezet, a kutatás minősége, az idézettség, az iparból származó jövedelem, és a nemzetköziség. Az első három szempont 30-30%-os, az ipari bevétel 2,5%-os, a nemzetköziség pedig 7,5%-os súllyal számít be a teljes pontszámba.


A teljes lista itt elérhető: Times Higher Education New Europe Ranking 2018


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Szucs_ViktorSzűcs Viktor - ÁOK, általános orvos

Azért jöttem Szegedre, mert szeretem a kisvárosias, barátságos egyetemeket, Budapest pedig nem ilyen. Szeretnék az embereken segíteni, érdekel ez a tudományág, a kutatások is nagyon érdekesek. Kedvesek a felsőbb évesek, a kari élet nagyon sokszínű. Mindenki jöjjön az SZTE ÁOK-ra!




Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.



További hallgatói vélemények >>>