Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_Fulbright

Megtartotta tájékoztató roadshow-ját a Fulbright bizottság a Szegedi Tudományegyetemen

Megtartotta tájékoztató roadshow-ját a Fulbright bizottság a Szegedi Tudományegyetemen

2018. április 11.
2 perc

A posztgraduális hallgatók 2018. május 22-ig, az oktatók és kutatók október 10-ig nyújthatják be pályázatukat a Fulbright ösztöndíjra. Az Amerikai Egyesült Államok egyetemeire belépőt jelentő programról információs napot tartottak a Szegedi Tudományegyetemen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén is nagy az érdeklődés az SZTE hallgatói részéről a Fulbright ösztöndíjak iránt: 2018. április 6-án információs napot tartott a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság.


Fulbr_1

Látványos és érdekes előadással tájékoztatta az érintetteket Jókay Károly, a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottságának igazgatója. Prof. Dr. Nagy Katalin, az SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese is köszöntötte a tájékoztatón megjelenteket.

 

– Életem rendkívül fontos időszakának tekintem a Fulbright ösztöndíj támogatásásával az Amerikai Egyesült Államokban eltöltött hónapokat – fogalmazott Prof. Dr. Nagy Katalin.


Amerikában gyűjtött élményeiről előadást tartott Nagy Andrea, az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék tudományos segédmunkatársa, korábbi Fulbright ösztöndíjas, aki a Michigan State University mindennapi életét ismerhette meg 2017-ben.


– A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottságának rendkívül nehéz dolga van minden évben, mert rengeteg kiváló pályázat érkezik. A kiválasztási folyamatban nagyon fontos, hogy a pályázó kulturális nagykövetként is helyt tudjon állni, nem csupán szakmailag és akadémiai szempontból – hangsúlyozta Jókay Károly.


Fulbr_2


Mátyás Dénes, az SZTE Minőségfejlesztési és Stratégiai Főigazgatóság minőségfejlesztési és stratégiai referense ugyancsak a Fulbright ösztöndíj támogatásával oktathatott a Cleveland State University munkatársaként 2015-ben. Tapasztalati közreadásával másokat is arra ösztönöz, hogy éljenek e lehetőséggel.


A Fulbright ösztöndíjra az SZTE hallgatói és oktatói is pályázhatnak, a jelentkezési határidő posztgraduális hallgatók esetében 2018. május 22.; az oktatók és kutatók számára 2018. október 10.


Az ösztöndíjról és a jelentkezés módjáról itt található több információ.


SZTEinfo

Fotó: L. É.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek