SZTE Info

kiemelt_AB_2018

Rekordszámú kiállító várta az álláskeresőket a Tavaszi Állásbörzén

Több mint 70 országos és regionális cég, munkaerő-közvetítő várta a TIK-be látogatókat április 5-én. Az SZTE Tavaszi Állásbörze újdonsága az Élőkönyvtár program volt, de a tavalyi évhez hasonlóan idén is szerveztek Állásbörze kávészünetet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók várták az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő frissdiplomásait és minden olyan, már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, aki kíváncsi volt arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban a cégek képviselői személyesen tájékoztatták a látogatókat a kínált pozíciók jellegzetességeiről, az elvárásokról, a jövőben várható gyakornoki- és munkalehetőségekről. A több mint 70 résztvevő céggel a rendezvény már olyan nagy volumenűvé vált, hogy kinőtte a TIK átriumát így már az előcsarnokba is állítottak standokat.


AB_2018A résztvevőket Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja köszöntötte. Elmondta: a kiállítók számának növekedése is jól mutatja, hogy az SZTE komoly szerepet tölt be a régió fejlődésében. A kormányzati és az uniós forrásoknak köszönhetően a szegedi egyetemen olyan infrastrukturális fejlesztések indultak el, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a végzett hallgatók ne hagyják el a régió területét a munkavállaláskor. Hozzátette: a tavaszi karrierexpon nemcsak az egyetemi hallgatók tájékozódhattak az álláslehetőségekről, hanem a munkaadók is megismerkedhettek a potenciális munkaerővel.

 

Presztízsdíjas az NNG Kft.

Az állásbörze megnyitóján adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat, melyet idén az NNG Kft. képviselői vehették át. Az elismerést minden évben olyan cég vagy szervezet kapja, amely az SZTE-vel szoros tudományos és szakmai kapcsolatot ápol, és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak. A díj kapcsán Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora elmondta: a rekordszámú kiállító is mutatja, hogy a szegedi egyetem partnereinek, az országos és regionális cégeknek fontos az SZTE, az NNG jelenléte pedig alátámasztja, hogy csúcstechnológiai cégek is keresik a kapcsolatot a szegedi egyetemmel.


– A cég szegedi központjában közel 70 főt foglalkoztatunk, a munkatársak jelentős része az SZTE-n végzett. Amellett, hogy rendszeres kiállítói vagyunk az állásbörzének, több területen is együttműködünk a szegedi egyetemmel – fogalmazott Magyari Andrea, az NNG HR igazgatója. – Kutatás-fejlesztési projektmunkákkal, gyakornoki- és mentorprogrammal is támogatjuk a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. Már több mint 25 tudományos projektmunkában dolgoztuk együtt, és több szakdolgozat elkészítésében is részt vettünk – tette hozzá Fritz Zsombor, az NNG szegedi fejlesztési központjának vezetője.


NNG_alma_mater_dij

 

Kávészünet és Élőkönyvtár

Az őszi állásbörzéhez hasonlóan a szervezők tavasszal is megrendezték az Állásbörze Kávészünetet, mely a munkaerőpiac és az egyetem közötti kapcsolatépítést segíti elő. A programon a kiállító cégek és az egyetemi karok képviselői személyesen találkozhattak, így azonnali lehetőségük nyílt a kapcsolatfelvételre és az együttműködési lehetőségek megvitatására. Így például tanácskozhattak a szakmai gyakorlati helyekről, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekről, közös duális és kooperatív képzési lehetőségekről.


AB_2018
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetők.


A börze résztvevői idén először próbálhatták ki az Élőkönyvtár programot. Itt olyan szakterületeket, munkaköröket ismerhettek meg a hallgatók, melyek kevéssé képviseltették magukat az állásbörzén. Az érdeklődők személyesen kérdezhették az előadókat a mindennapi feladataikról, örömeikről és kihívásaikról. Találkozhattak például Hegedűs Anna kurátorral, Maróti Péter projektmenedzserrel, Badar Gergő élsportolóval, Pankotai Tibor kutatóval és Lele Máté grafikussal is.

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. június 15.

Kiemelt_Konyvhet_2019

„Amelyik város nincs megírva, nem létezik” – jelentette ki a József Attila-díjas, egykor a szegedi egyetemen tanuló író, Grecsó Krisztián a 90. Ünnepi Könyvhét nyitányán. A szegedi könyvünnep 2019-ben is korábban kezdődött és tovább tart, mint más városokban. A közel 150 program harmadát az SZTE NKI szervezte, minden második rendezvény főszereplője vagy közreműködője kötődik a szegedi universitashoz.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 22.
  09:00 - 10:00
  Idén is sok szeretettel várjuk a kikapcsolódni vágyó volt és jelenlegi hallgatókat és az egész családot az SZTE Alma Mater családi-és sportnapjára!
 • június 22.
  18:30 - 19:30
  Edward Steichen nagyon jókor élt lehetőségeit illetően, leszámítva a két világháborút. Előbb festészetet tanult Párizsban, majd fotóit New York legnevesebb alkotója vásárolta és állította ki; később műfajt teremtett, és az első modern divatfotóssá vált. Hamarosan a legmagasabban fizetett hivatásos fotográfus volt, ő rendezte a világ leglátogatottabb kiállítását, és vezette a New York-i Modern Művészetek Múzeumának fotóművészeti részlegét. A fotográfia művészetté emelésének kulcsfigurájaként azokban az évtizedekben alkothatott, amikor az amerikai álom valóságra volt váltható, s kinevelte azon fotósok nemzedékét, akik ezt az álmot később tovább éltették és lerombolták. Steichen a sűrűjében volt, s élete a fotográfiában a fényképezés történetének egy meghatározó szakasza. Előadó: Kis Péter, fotográfus az SZTE fotográfusképzésének oktatója Az előadást követően tartjuk az American Corner PARAFRÁZIS című fotópályázatának díjátadóját.
 • június 24.
  12:00 - 19:00
 • június 28.
  11:00 - 12:00
 • július 3.
  16:00 - 19:00
  Szeretettel várunk mindenkit foltvarró foglalkozásunkra Christalena Hughmanick, amerikai textilművész vezetésével. A patchwork az amerikai népművészet része - a kreatív önkifejezés és a történetmesélés eszköze. Egy rövid előadást követően varrás- és textilfestés-technikákkal ismerkedünk meg, majd a szabadság témakörében elkészítjük saját négyzeteinket, melyek majd részét képezik a Freedom Quilt nevű kollektív művészeti alkotásnak.