Bezár

Hírarchívum

kiemelt_jelentkezesek_SZTE

Több mint 7500-an jelentkeztek első helyen a Szegedi Tudományegyetemre

Több mint 7500-an jelentkeztek első helyen a Szegedi Tudományegyetemre

2018. április 11.
2 perc

Országos szinten tavalyhoz képest közel 2 000-rel többen, csaknem 108 ezren jelentkeztek a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A Szegedi Tudományegyetemre közel 26 ezer jelentkezés érkezett több mint 13 700 jelentkezőtől. Ebből 7507-en első helyen jelölték meg az SZTE-t.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nemcsak az SZTE Tavaszi Állásbörze rekordszámú kiállítója, hanem a Szegedi Tudományegyetemre beadott jelentkezések száma is alátámasztja: az SZTE-s diploma garancia a sikerre. A Szegedi Tudományegyetem 2018 szeptemberében induló felsőoktatási képzéseire összesen 13 728 jelentkező 25 888 jelentkezést adott be.


Az első helyes jelentkezések alapján jelentősen növekedett az informatikai, a gazdaságtudományi, a bölcsészettudományi, a művészetközvetítés és a jogi területre beadott jelentkezések száma. A legnépszerűbb képzések közé tartozik a programtervező informatikus, az általános orvos, a pszichológia, a gazdaságinformatikus, a gazdálkodási és menedzsment, valamint az ápolás és betegellátás szak.

Egyre népszerűbb a szegedi egyetem távoktatása: a Gazdaságtudományi Kar gazdálkodási és menedzsment képzésére idén 90 első helyes jelentkezés érkezett, míg 2016-ban ez a szám csupán 57 volt.


A legtöbb jelentkezés – pontosan 5341 – a 20-24 év közötti korosztályból érkezett, de több mint 630-an jelentkeztek a 40-59 év közötti korcsoportból is, sőt kilencen a 60-as korosztályból jelentkeztek. A legfiatalabb, 16 éves felvételiző a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar gyógypedagógia szakára adta be jelentkezését. A legidősebb jelentkezők 66 évesek: az Állam-és Jogtudományi Kar jogász képzésre egy hölgy, a Természettudományi és Informatikai Kar környezetmérnök alapszakára pedig egy férfi adott be jelentkezést.


Az első helyes jelentkezők száma a sorrendmódosítás határidejéig, azaz 2018. július 11-ig változhat.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek