2024. március 28., csütörtök

Mentorok jelentkezését várja az SZTE Alma Mater

Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjához keresi azokat az önkéntes, már végzett SZTE-s diákokat, akik az őszi félév alatt szívesen segítenék szakmai tudásukkal az egyetem jelenlegi hallgatóit. A mentorok jelentkezését szeptember 5-ig várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mentorprogram célja, hogy a fiatal hallgatók minél felkészültebben kerülhessenek ki a munkaerőpiacra miután befejezték az egyetemet. Az őszi félévben kiemelten keresnek mentorokat gyógyszerészhallgatók mellé, illetve kiváló angol nyelvtudással külföldi diákok mentorálására is lehet jelentkezni. Idén első alkalommal pedig már passzív féléves diákokat is fogadhatnak az önkéntesek.


A mentorok feladata, hogy elkötelezzék magukat a patronáltjaik mellett és időt fektessenek abba, hogy megismerjék a hallgatók képességeit, ambícióit és érdeklődési területeit. A segítőknek jártasnak kell lenniük saját szakterületükön, mivel a program célja, hogy támogatást és tanácsokat adjanak, átadják szakmai tudásukat, üzleti tapasztalataikat, ezzel segítve a hallgató szakmai előmenetelét.


A mentor és mentorált közti kapcsolat eltér a szakmai gyakorlat során megszokottól, itt a kapcsolattartás ugyanis sokkal rugalmasabb. Nincs szükség napi szintű interakcióra - havi három találkozó javasolt - ezen felül a program sikerességének nem előfeltétele a személyes találkozó sem, hiszen online eszközök széles köre áll mind a mentor, mind pedig a mentorált rendelkezésére.


A patronálóknak lehetőségük van cég/gyárlátogatás szervezésére, blogot vezethetnek a szakmai témákról, bemutathatják a cégen belüli szakmai-, karrier lehetőségeket, valamint segítenek a kiválasztott hallgatókat érintő kérdésekben személyes vagy online tanácsadás formájában.


Mentornak jelentkezni 2018. szeptember 5-ig lehet az alábbi e-mail címen: iroda@sztealmamater.hu.

 

További információ itt elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés