Bezár

Hírarchívum

nyito_Csalad_konferencia_2018

Család és tudomány egykor és ma

Család és tudomány egykor és ma

2018. december 17.
1 perc

Nem a házasság intézményével, hanem a házastársakkal adódnak problémák – emlékeztetett Barna Gábor. Az SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék vezetője a házasság nehézségeiről és a házastársi hűségről is szólt Szent-Györgyi Albertet és Bálint Sándort idézve.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A családbarát Szegedi Tudományegyetem ad otthont a kétnapos „Család egykor és ma” jubileumi konferenciának – adtuk hírül az SZTE Hírportálján is.


A család egykor és ma című konferenciát a szegedi egyetemen, sorrendben immár az 5. alkalommal rendezték meg 2018 utolsó hónapjában. A tanácskozást az országos rabbi képző zsidó egyetemmel közösen szervezték, mint a korábbi években is. Miközben a család az európai emberek egyik legrégebbi intézménye, manapság sosem látott ellenszélben üzemel, ezernyi gonddal küzdve, melyek jelentős részben a családalapítás szükségességéről, formájáról szóló világnézeti kérdések. Ezek lehetnek vallási vagy éppen ellenkezően az egyéni karrierre irányuló nézetek, melyek összeköthetik, szétfeszíthetik a családfenntartókat. Barna Gábor professzort, az SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék vezetőjét, a "Család egykor és ma" konferencia elnökét Tráser Lászó kérdezte.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek