Bezár

Hírarchívum

IMG_4346

Az ápolókat ünnepelték

Az ápolókat ünnepelték

2018. február 15.
2 perc

A magyar ápolók napja alkalmából rendezett ünnepségen, február 14-én tiszteletbeli tagjává fogadta a Magyar Ápolási Egyesület Prof. Dr. Facskó Andreát, a klinikai központ leköszönő elnökét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kossuth Zsuzsanna születésnapja kiemelt dátum a magyar egészségügyi szakdolgozói hivatást gyakorlók életében, e napon ünnepelik a Magyar Ápolók Napját. A Magyar Ápolási Egyesület az ezredfordulótól kezdődően állhatatosan küzdött azért, hogy hazánk első főápolójának születésnapját nyilvánítsák a Magyar Ápolók Napjává. A Magyar Országgyűlés 2014-ben február 19-ét nyilvánította a Magyar Ápolók Napjának. Ezzel hazánk legmagasabb fóruma ismerte el a magyar ápolók áldozatos munkáját.


apolok_galeria
Képgaléria az ünnepségről.


A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja, elismerve és méltányolva a civil szervezet tevékenységét, minden évben a Magyar Ápolási Egyesülettel közösen szervezi meg az ünnepséget. A 2017-es Kossuth Zsuzsanna emlékévet követően ebben az évben, visszatérve a hagyományokhoz, ismét visszafogott, bensőséges hangulatú rendezvényen ünnepelték a Magyar Ápolók Napját a Szegedi Tudományegyetem Szemészeti Klinikáján.

IMG_4425


A rendezvény első előadója, Strumberger-Szabó Anita, a Magyar Honvédség Bocskai István Lövészdandárjának zászlósa előadásában hivatásának kettősségéről, a haza és a szakma iránti elkötelezettségéről beszélt. Prof. Dr. Rovó László tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE Szenátusa által megválasztott rektorjelölt felvázolta, hogy a Klinikai Központ szakdolgozói milyen pozitív változásokra számíthatunk az elkövetkező években. Prof. Dr. Lázár György tanszékvezető egyetemi tanár, a Klinikai Központ általános elnökhelyettese ápolókkal, szakdolgozókkal kapcsolatos élményeit osztotta meg a hallgatósággal.


IMG_4446


Az ünnepségen Prof. Dr. Facskó Andrea, a klinikai központ leköszönő elnöke a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi szakdolgozói érdekében végzett állhatatos munkájáért, hiteles és konzekvens vezetői attitűdjéért, a Magyar Ápolási Egyesület legmagasabb erkölcsi elismerését tükröző kitüntetését, tiszteletbeli taggá fogadását igazoló díszoklevelet és az egyesület ezüst kitűzőjét vette át.

 

SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek