Bezár

Hírarchívum

kiemelt_hos_nikolett

Hős Nikolett alkotásai a TIK-ben

Hős Nikolett alkotásai a TIK-ben

2018. február 14.
1 perc

Újabb alkotó mutatkozik be az SZTE Alma Mater MÁSkép(p) – Köztünk élő alkotók című sorozatában. Hős Nikolett, aki nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakon végzett az SZTE-n, akvarelleken és grafikákon mutatja be a legszebb egyetemi nyár emlékeit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hős Nikolett életét már kisiskolás kora óta meghatározza a képzőművészet, ez az egyik kedvenc szabadidős tevékenysége.

A kiállítás képein a legszebb egyetemi nyár emlékei köszönnek vissza, amelyet Athénban, s a gyönyörű Santorini szigetén töltött.

Ahogy az alkotó fogalmazott: „ A képek célja, hogy rájuk pillantva a néző egy kicsit részese lehessen a görög tájnak, az ókori épületeknek, a tengernek, valamint Athén és Santorini különleges hangulatának.” A február 8-i megnyitón az alkotó örömmel osztotta meg élményeit erről a bizonyos görög nyárról; mesélt a kék és a fehér házak között lakozó különleges hangulatról, a tenger varázsáról és a helybéliek közvetlenségéről. A hallottak után mindenki elmerült a képekben, s így a tél közepén a legtöbben képzeletben bejárták a szűk kis utcákat, hallották a tenger morajlását és érezték, ahogy a nap melege átjárja minden porcikájukat.

 

HN_kiallitas
A megnyitón készült képek itt megtekinthetők.


A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2018. március 15-ig a TIK Café-ban (Ady tér 10.) nyitvatartási időben.


Szöveg és fotó: SZTE Alma Mater

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek