Bezár

Hírarchívum

Szentesi középiskolások látogattak a Skill laborba

Szentesi középiskolások látogattak a Skill laborba

2018. február 26.
2 perc

Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny egyik nyereményeként az Általános Orvostudományi Kar Orvosi Készségfejlesztő Központjába látogattak a szentesi Horváth Mihály Gimnázium diákjai.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mintegy 30 középiskolás diák és kísérőtanáraik ismerkedtek meg az SZTE ÁOK Skill központjával február 22-én. Az SZTE-n tanuló orvostanhallgatók gyakorlati oktatását elősegítő központban különböző szimulációs eszközök segítségével gyakorolhatják be a hallgatók azokat az eljárásokat, amelyeket például a sürgősségi betegellátásban alkalmazni kell. Az eszközökön gyakorolható például a felnőtt és a csecsemő keringési- és légző rendszerének újraélesztése, a vénás injekciózás, és a húgycsövön keresztüli és szeméremcsont feletti katéterezés.


IMG_4934


A középiskolások kipróbálhatták például azt a felnőtt páciens szimulátort, mely többféle betegséget, például szívrohamot képes szimulálni, az embernél fellépő tünetekkel együtt. Például pupillái reagálnak a fényre, pislog, izzad, könnyezik és reszket. Olyan eszközzel is megismerkedtek, amelyek a gerincoszlopba történő injekciózás valósághű bemutatására szolgálnak és azzal a gyermek intubációs rendszerrel is, amelyen gyakorolható a ballonos lélegeztetés. Egy sztetoszkóp segítségével a különböző szív- és tüdő hangokat is meghallgathatták. Az oktató szobában a különböző sebészeti csomózási technikákkal ismerkedtek meg, majd egy műtéttani gyakorlati órán is részt vettek.


skill-labor
A látogatáson készült képek itt megtekinthetők.


Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny fődíja 2017-ben egy Cambridge-i tanulmányút volt, emellett a résztvevő csapatok között a szervezők intézetlátogatásokat sorsoltak ki. A diákok így meglátogathatták a Biokémia Intézetet, a Gyógyszerésztudományi Kart, az Igazságügyi Orvostani Intézetet, az ELI-ALPS Lézerkutató Központot, valamint részt vehetnek Szent-Györgyi emléksétán is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek