Több mint 50-en jelentkeztek az SZTE vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésére

Több mint 50-en adták be jelentkezésüket, ebből 45-en első helyen jelölték meg az SZTE Vásárhelyen induló vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzését.

„A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán első alkalommal indul mesterképzés, ezért nagy várakozásokkal tekintettünk a felvételi eredmények elé.” – mondta el Komarek Levente, a Mezőgazdasági Kar oktatási és közkapcsolati dékánhelyettese. A 2017 őszén meghirdetett vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakra a jelentkezők létszáma felülmúlta a várakozásokat – írja a vasarhely24.com.


Komarek Levente kifejtette, több mint 50-en adták be jelentkezésüket, ebből 45-en első helyen jelölték meg a vásárhelyi mesterképzést. 34 fő felvételt nyert, egy esetben még folyamatban van a jogorvoslati eljárás. Várhatóan tehát 35 főt fognak felvenni a mesterképzésre, ami februárban veszi kezdetét. Nem nyertek felvételt azok a személyek, akiknek hiányzik a nyelvvizsgájuk. Ők jövőre újra jelentkezhetnek, amennyiben ezt pótolják.


„Több éve készülünk a szakindításra. Szakmai előkészítő munkát és marketing tevékenységet is végeztünk az elmúlt években és hónapokban.”– mondta. Országosan összesen 68 főt vettek fel a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakra, vagyis a jelentkezők több mint 50%-a Vásárhelyen fogja kezdeni a képzést.


A hallgatók leginkább Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéből érkeztek, de ki lehet jelenteni, hogy az ország egyre több pontjából adják be ide a jelentkezésüket.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Erdész ÁdámErdész Ádám – ÁOK – orvos

Szeged egy igazán kellemes és szép város, nagyon jó a társaság. A belvárosban szinte mindenhol ismerősbe botlok. A képzés is nagyon jó, magas színvonalú, szerintem a tanárok is nagyon korrektek. Nagyon sok kulturális lehetőség van a városban és az egyetemen is. Szerintem nem elhanyagolható megemlíteni azt sem, hogy nagyon szépek a lányok is.




Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.