Bezár

Hírarchívum

eta

Elektronikus Tananyag Archívumot indított az egyetemi könyvtár

Elektronikus Tananyag Archívumot indított az egyetemi könyvtár

2018. július 05.
1 perc

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár jól ismert Contenta repozitórium-rendszere egy oktatási anyagok, elektronikus tananyagok begyűjtésére és feltárására hivatott külön archívummal bővült. Az ETA a Szegedi Tudományegyetemen keletkezett és folyamatosan keletkező elektronikus tananyagok központi gyűjtőhelye.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár üzemeltetésében működő komplex oktatási repozitórium a Contenta rendszer része. Az SZTE Open Online Oktatás stratégia megvalósításának részeként az archívum feladata az egyetemen keletkezett tananyagok hosszú távú megőrzésének biztosítása, szakszerű feldolgozása és szolgáltatása. A tananyag archívum gyűjtőkörébe tartozik minden oktatással kapcsolatos tananyag és ezekhez kapcsolódó segédanyag, legyenek azok akár online oktatási csomagok, jegyzetek, tankönyvek, prezentációk, oktatási témájú képi, audió- vagy videótartalmak. Mindezekről bővebben itt olvashat.


Az egyetemi oktatók és a könyvtári adminisztrátorok által feltöltött anyagok több szintű jóváhagyás után kerülnek be az adatbázisba, ahol a felhasználók jogosultságuknak megfelelően érhetik el a tananyagokat.


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA repozitórium kialakítása az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 projekt keretében történik, így az egyik legfontosabb feladata: az e program keretében fejlesztett hagyományos és online tananyagoknak a befogadása.


További információ: Elektronikus Tananyag Archívum

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek