Bezár

Hírarchívum

nyito

Az SZTE Magyarország „legizmosabb egyeteme”

Az SZTE Magyarország „legizmosabb egyeteme”

2018. július 12.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem nyerte el 2018-ban a „Legizmosabb Egyetem” címet. Az eredményt közel 500 egyetemi hallgató, mintegy 200 ezer felüléssel érte el. Az 500 ezer forintos nyereményt sportszerekre költi az intézmény.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mintegy 500 hallgató aktivitásának köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem nyerte el a „Legizmosabb Egyetem” címet 2018-ban a 4000 fő feletti nappali tagozatos hallgatói létszámú intézmények kategóriájában. Az országos versenyt a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hirdette meg MozduljRá! kampányának részeként.


A kiemelkedő eredményért a szegedi egyetem hallgatóinak párokat alkotva, felváltva, minimum 1 percig, de idő megkötés nélkül kellett teljes felüléseket végezniük. A gyakorlatot egyszerre több páros végezte az SZTE Sportközpontban és a Topolya sori Sportcsarnokban. A legtöbb gyakorlatot, pontosan 2020 felülést Tapodi Ádám, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar testnevelő-edző szakos hallgatója végezte el. A kihíváshoz az egyetem szinte minden karáról csatlakoztak hallgatók, magyarok és külföldiek egyaránt. A díjjal járó 500 ezer forintos nyereményt sportszerekre, elsősorban labdákra költi majd az intézmény.


– Túl azon, hogy nagy büszkeséggel tölt el bennünket a nyertes cím, három fő üzenete van a díjnak. Ez a díj egy újabb bizonyítéka, annak hogy a szegedi egyetem egyre sportosabb intézménnyé válik, a hallgatók egyre aktívabbak a kötelező testnevelés kurzusokon felül is. A díj felhívja a figyelmet arra is, hogy érdemes a sporttal foglalkozni, a sportolókat támogatni, legyen szó infrastrukturális fejlesztésekről, vagy a sport oktatásba, prevencióba bevont szerepéről. Ugyanakkor ezzel az eredménnyel országos szinten is tovább erősítette jelenlétét az SZTE az egyetemi sport világában – fogalmazott Dr. Csonka Csaba, a Szegedi Tudományegyetem sportügyekért felelős rektori megbízottja.


A továbbtanulás során, az adott felsőoktatási intézmény kiválasztásában jelentős tényező az, hogy milyen sportolási lehetőséget nyújt az egyetem. A külföldi hallgatók különösen nagy hangsúlyt fektetnek a sportolási lehetőségekre. A Szegedi Tudományegyetem testnevelés kurzusainak kínálata igen széles, 55 sportágból, közel 150 mozgásformát ajánl a hallgatóknak: az aerobictól, atlétikától kezdve, a labdajátékokon és az úszáson át egészen a falmászásig és a sárkányhajózásig.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek