Bezár

Hírarchívum

Egy hét az élettudományok jegyében

Egy hét az élettudományok jegyében

2018. június 21.
1 perc

A Straub Örökség Alapítvány 11. alkalommal rendezi meg a Középiskolás Élettudományi Kutatótábort, vagyis a KÉK-et, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában. A június 25 - július 5. közötti táborban a fiatal biológusok izgalmas előadásokon és laborgyakorlatokon vehetnek részt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tábor célja, hogy a legtehetségesebb középiskolások minél közelebbről ismerkedhessenek meg az élettudományok ma művelt területeivel: azzal, hogy mit csinál egy kutató; hogy mi a különbség az orvos, a kutatóorvos és a kutató munkája között. A táborban ezek mellett a médiában felkapott és sokszor eltorzított témákat is megvitatják tudományos szemszögből.


A 30 fős táborba idén 23 diák érkezik az ország minden részéből, 13 város középiskolájából. Rajtuk kívül pedig 7 diákot fogadnak a határon túlról is, összesen 6 városból és 4 országból. Az érdeklődő szegedi diákok és tanárok, az SZBK dolgozói és azok családtagjai szabadon látogathatják az előadásokat.


A tábor tudományos programjaként a diákok 36 előadáson, 6 laborgyakorlaton és műszerbemutatókon vesznek részt. Az előadásokon az MTA SZBK kutatói, az SZTE professzorai, a biotechnológia hazai képviselői ismertetik meg a diákokat legújabb tudományos kutatási eredményeikkel. A tábor résztvevői délutánonként laborgyakorlaton is részt vesznek az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának laboratóriumaiban és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában. Emellett ellátogathatnak Fehértóra, a Szegedi Vadasparkba és az egyetemi Füvészkertbe is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek