Egy hét az élettudományok jegyében

A Straub Örökség Alapítvány 11. alkalommal rendezi meg a Középiskolás Élettudományi Kutatótábort, vagyis a KÉK-et, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában. A június 25 - július 5. közötti táborban a fiatal biológusok izgalmas előadásokon és laborgyakorlatokon vehetnek részt.

A tábor célja, hogy a legtehetségesebb középiskolások minél közelebbről ismerkedhessenek meg az élettudományok ma művelt területeivel: azzal, hogy mit csinál egy kutató; hogy mi a különbség az orvos, a kutatóorvos és a kutató munkája között. A táborban ezek mellett a médiában felkapott és sokszor eltorzított témákat is megvitatják tudományos szemszögből.


A 30 fős táborba idén 23 diák érkezik az ország minden részéből, 13 város középiskolájából. Rajtuk kívül pedig 7 diákot fogadnak a határon túlról is, összesen 6 városból és 4 országból. Az érdeklődő szegedi diákok és tanárok, az SZBK dolgozói és azok családtagjai szabadon látogathatják az előadásokat.


A tábor tudományos programjaként a diákok 36 előadáson, 6 laborgyakorlaton és műszerbemutatókon vesznek részt. Az előadásokon az MTA SZBK kutatói, az SZTE professzorai, a biotechnológia hazai képviselői ismertetik meg a diákokat legújabb tudományos kutatási eredményeikkel. A tábor résztvevői délutánonként laborgyakorlaton is részt vesznek az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának laboratóriumaiban és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában. Emellett ellátogathatnak Fehértóra, a Szegedi Vadasparkba és az egyetemi Füvészkertbe is.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Fasi_ArnoldFási Arnold – BTK, szlavisztika (orosz)

Azért jöttem Szegedre, mert hallottam, hogy az itteni szlavisztika, orosz szak elég jó, színvonalas a képzés. Természetesen a település helye is közrejátszott, hiszen nem akartam túl messzire menni az otthonomtól, Pusztaszőlőstől. A kollégium is kedvező helyen van. Szeged sokkal zöldebb, és a levegő is tisztább, mint Budapesten, ami szintén befolyásolt. A választásban még közrejátszott az is, hogy nem érzem magam olyan jól egy nagyvárosban sok emberrel, de Szeged teljesen élhető ebből a szempontból, és a tömegközlekedés is nagyon jó.


Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.