Bezár

Hírarchívum

Minősített Szakkollégium és Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Móra kollégium

Minősített Szakkollégium és Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Móra kollégium

2018. június 07.
2 perc

Az elmúlt időszak két országos elismerést is hozott a Móra Ferenc Szakkollégiumnak. Az intézmény az előző hároméves ciklus után újra elnyerte a három évre minősített szakkollégium címet, emellett május óta a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált Kiváló Tehetségpontnak ítélt tanúsítványát is birtokolhatja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A több mint 50 éve működő intézmény 2012 tavaszától a Szegedi Tudományegyetem szenátusi támogatásával szakkollégiumként folytatja tevékenységét. 2015 nyarán a Móra első alkalommal nyerte el a 3 Évre Minősített Szakkollégium címet a Szakkollégiumok Egyeztető Fóruma Minősítési Bizottságától. Az azóta eltelt időszakban az intézmény szerepe meghatározóvá vált az országos Szakkollégiumi Mozgalomban, többek között olyan rendezvények folyamatos szervezése és látogatása által, mint a NYATA (Szakkollégiumok Nyári Találkozója), az Interkoll (Szakkollégiumok Egyeztető Fóruma) és különböző országos szakkollégiumi találkozók. Az intézmény nemcsak kiváló kapcsolatot ápol az ország különböző szakkollégiumaival, de saját falain belül is folyamatos és kiemelt figyelmet fordít hallgatói tehetséggondozására, a szakmai, kulturális és közösségi programpaletta színesítésére.


A tanévente a hallgatók rendelkezésére álló 15-20 szakkollégiumi kurzus, a Móra Szabadegyetem előadásai, vitaestjei, workshopjai, a különböző tudományterületeket érintő országos és egyetemi szintű konferenciák, a heti több alkalommal sorra kerülő kulturális és közösségi rendezvények mind-mind hozzájárulhattak ahhoz, hogy a Móra Ferenc Szakkollégium 2018. június 1-től 2021. május 31-ig ismételten birtokba vehette a Minősített Szakkollégium elismerést.


A Szakkollégium Akkreditált Kiváló Tehetségpont címmel is büszkélkedhet, amelyet március 24-én a Nemzeti Tehetséggondozó Tanácstól vehetett át. A Tanács munkatársai többhetes akkreditációs folyamat eredményeképpen adták a minősítést az intézménynek. Az írásban benyújtott dokumentumok és a személyes látogatás által szintén a szakmai sokrétűséget, a kulturális sokszínűséget, a tehetségtámogató tevékenységeket vizsgálták a bírálók, akik az akkreditációs minősítést ebben az esetben is 3 évre ítélték oda a Mórának.


akkreditalt_kivalo_tehetsegpont__atadas


SZTEinfo

Szöveg és fotó: SZTE Móra Ferenc Szakkollégium

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek