Bezár

Hírarchívum

kiemelt_QS_rangsor_2018

QS rangsor: az SZTE a legjobb magyar egyetem

QS rangsor: az SZTE a legjobb magyar egyetem

2018. június 07.
1 perc

Több mint 30 helyet javítva tavalyi eredményén, idén a 470. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem a legfrissebb Quacquarelli Symonds (QS) ranglistán. Ezzel az eredménnyel Magyarországon a legjobb egyetem, az összes vizsgált intézményt tekintve pedig a világ legjobb 12 százalékba tartozik az SZTE.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világ egyik legelismertebb, felsőoktatási tevékenységeket minősítő cége, a brit QS június 6-án tette közzé legfrissebb toplistáját. Ezen 85 ország mintegy 4000 egyetemét vizsgálják, és közülük több mint 1000 felsőoktatási intézményt rangsorolnak 6 szempont alapján. A lista összeállításakor az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, az oktatók és a hallgatók arányát, valamint a külföldi hallgatók és oktatók számát veszik figyelembe.


A friss QS World University Rankings 2018/2019 listán a Szegedi Tudományegyetem – javítva korábbi eredményén – a 470. helyezést érte el. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb. A világ közel 26 ezer felsőoktatási intézményét tekintve pedig a top 2 százalékban végzett az SZTE.


A teljes lista itt elérhető: QS WUR 2018/2019


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek