SZTE Info

Idea Challange

Idea Challenge – ötletverseny az Innovációs Héten

Az IT és startupos témák iránt érdeklődőknek nem cseng ismeretlenül a GYEEK Club Egyesület neve. Célja: a régió egyre népszerűbbé, ismertebbé váljon a fejlesztő és technológiai cégek körében. A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóságával, az INPUT Programmal és a SzegedBoost-tal közösen Idea Challenge néven ötletversenyt hirdettek az Innovációs Héten.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felsoAz Idea Challenge egy intenzív ötletverseny, ahol a részt vevő csapatok feladata, hogy megoldást találjanak egy-egy valós üzleti problémára, majd prezentálják azt egy elismert szakemberekből álló szakmai zsűri előtt. A versenyzőket a teljes nap folyamán vállalkozók és mentorok segítik annak érdekében, hogy a lehető legjobb ötletek születhessenek meg a nap végére. 


Az Idea Challenge nem korlátozódik egy-egy területre vagy iparágra. Versenyezhetnek termék- vagy szolgáltatásötlettel egyaránt, a társadalmi haszonnal bíró találmányoktól az IT megoldásokig, továbbá valós ipari problémaötleteken alapuló felhívásokra is várják a kreatív megoldásokat a céges partnerek a következő témákban:

Goodwill Pharma Kft.:

- Logisztikai innováció a gyógyszeriparban - patikai kiszállítás optimalizálása

- Szent-Györgyi Albert termékcsalád innovatív bővítése

Pick Szeged Zrt.:

- Húsipari innováció

Legrand Zrt.:

- IoT gyors penetrációjának elősegítése „felhasználói élmény” segítségével


idea_challenge

A verseny célja, hogy megszólítsa az olyan egyetemistákat, illetve fiatal szakembereket, akik innovatívan gondolkodnak, a szemléletformálás, hogy motiválja azokat, akik nem így gondolkodnak. A verseny során a résztvevők megismerik azokat a technikákat, amelyek segítségével el tudnak indulni egy ötlet kidolgozásában, meg tudják nézni, hogy az ötletből indítható-e egy jövedelmező vállalkozás, illetve egy induló startup vállalkozás kezdeti lépéseit is megismerhetik. Mindezek mellett a mentorok személyében olyan szakemberekkel ismerkedhetnek meg, akik a későbbiekben segíthetnek egy saját projekt elindításában. 

Mint minden versenynek, ennek is van díja: a legjobb ötletek értékes nyereményekben részesülnek 300.000 Ft összértékben, valamint akár olyan ipari különdíjakat is kaphatnak a legjobb csapatok, mint a gyárlátogatás vagy az üzleti vacsora a céges partnerekkel, amely akár az ötlet közös megvalósításához vezető út előszobáját is jelentheti. Ezen felül a megvalósításához segítséget nyújtanak a szervezők mentorálással, tudás-és tapasztalatátadással, ingyenes képzésekkel. Mindemellett az ötleteket valódi befektetők előtt mutathatják be a versenyzők, akik, ha fantáziát látnak egy-egy elképzelés megvalósításában, még akár befektetést is ajánlhatnak.


A versenyt előregisztrációt követően 2018. május 17-én rendezik meg az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. További részletek az esemény Facebook oldalán. A jelentkezéseket május 15-én éjfélig várják a szervezők az alábbi linken: https://ideachallenge.ticketninja.io/  

SZTEinfó
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. április 04.

IMG_7581

Gergely Árpád László, az SZTE TTIK Fizikai Intézetének egyetemi tanára kétszer is találkozott Stephen Hawkinggal, akinek a munkásságáról összefoglaló cikket írt egy csillagászati lapban. A közelmúltban elhunyt világhírű brit elméleti fizikus által kidolgozott feketelyuk-termodinamikát a szegedi kutató is felhasználja vizsgálataiban.

SZTEtelevízió

2018. május 02.

honlapra

„Bibó István, Szűcs Jenő és mások megközelítéseit tovább gondolva újszerű elméletet sikerült kidolgozonom a kelet-közép-európai térség társadalmi identitásának értelmezésére. Eszerint a régió elsődleges markere a sebzett kollektív identitás, ez mozgatja a döntéshozókat, ennek mentén értelmezhetőek a társadalmi reakciók, választási eredmények. Sőt a kortárs szépirodalom legjelesebb képviselői is e sebek fájdalmát és a gyógyulás lehetőségeit tematizálják.”

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 29.
  18:00 - 20:00
  Az asztalnál minden eldől! - Görög Ibolya előadása
 • május 30.
  10:00 - 11:00
  A kiállítást megnyitja Révész Róbert, fotográfus.
 • május 31.
  16:00 - 17:00
  Az ‘Egyetemi szerzők, kiadók, műhelyek’ előadássorozat keretei között Palotás Zsolt mutatja be új kötetét: Bejek, korzárók és diplomaták – A Tuniszi Kormányzóság kapcsolatai a nyugat-európai országokkal és az Egyesült Államokkal, 1605-1830. A szerzővel Ferwagner Ákos, a BTK Történeti Intézetének docense beszélget.
 • június 4.
  18:00 - 20:00
  Prof. dr. Szabó Gábor egyrészt a Szegedi Tudományegyetem rektoraként, másrészt akadémikusként/fizikusként, s végül, de nem utolsósorban a Magyar Innovációs Szövetség elnökeként hallatlanul széleskörű tapasztalatokat szerzett az elmúlt évtizedekben arról, miért és hogyan működik hazánkban, régiónkban és Szegeden az innováció.
 • június 5.
  17:00 - 18:00
  Az algériai háború – 1954-1962 című, az Universitas Szeged Kiadó gondozásában megjelent könyvéről a szerzővel, J. Nagy László professzorral (SZTE BTK) Újszászi Ilona újságíró, az SZTE NKI közkapcsolati koordinátora beszélget – a 89. Ünnepi Könyvhéten. (A könyvbemutató része a „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozatnak.)