Bezár

Hírarchívum

BAW2018109

Agykutatás hete a Biológiai Kutatóközpontban

Agykutatás hete a Biológiai Kutatóközpontban

2018. március 19.
2 perc

Megnyíltak az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont laborjai a látogatók előtt – az Agykutatás hete programján dr. Berényi Antal, a Szegedi Tudományegyetem kutatója is előadást tartott.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az epilepsziarohamot lecsitító agyi defibrillátor találmány születésének körülményeiről is mesélt Dr. Berényi Antal, a Szegedi Tudományegyetem agykutatója az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont rendezvényén március 13-án.


IMG_6945


- Az intézmény kilencedik alkalommal csatlakozott az Agykutatás hete programsorozathoz – tudtuk meg Dr. Deli Mária főszervezőtől. Az MTA SZBK tudományos tanácsadója elmondta: a rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az agykutatás eredményeire és megismertesse az érdeklődőket a legfrissebb tudományos kutatási adatokkal, lehetőségekkel, valamint kitágítsa a laikusok ismereteit az agykutatás jelentőségéről.


A rendezvényre idén is több mint 200 érdeklődőt vártak, már az óvodás korosztálytól. A legkisebbeknek játszóházzal készültek. Dr. Berényi Antal előtt Dr. Pirity Melinda tartott előadást „Az idegrendszer kutatása őssejtekkel” címmel.


BAW2018116


Három intézet, a biofizikai, a biokémiai és a genetikai laborjai nyitották meg ajtajaikat a látogatók előtt, akik többek között agyi sejteket tanulmányozhattak tenyészetben, sötétben világító sejteket figyelhettek meg mikroszkóppal és az őssejtek vizsgálatát is jobban megérthették.


- Nagyon érdekes a rendezvény, és az az előadások is rendkívül izgalmasak voltak – hallottuk Sinka Reginától. A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákja idén először vett részt a rendezvényen. Elárulta: orvosi pályán gondolkodik, B-terve, hogy biológiai vagy kémia szakos tanár végzettséget szerezzen majd a Szegedi Tudományegyetemen.

 

SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna, Harazin András

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek