Bezár

Hírarchívum

AMERICAN-FLAG

American Corner nyílik Szegeden

American Corner nyílik Szegeden

2018. március 01.
2 perc

Az amerikai kultúrát és értékeket középpontba helyező programiroda nyílik március 21-én, a Szent-Györgyi Albert Agórában. A szegedi American Corner kulturális programokkal, fejlesztő foglalkozásokkal, tudománynépszerűsítő előadásokkal, ösztöndíj-lehetőségekkel és amerikai könyvtárral várja az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az országban ötödikként Szegeden nyílik American Corner, az Egyesült Államok Nagykövetsége, a Szegedi Tudományegyetem, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szent-Györgyi Albert Agóra együttműködésében. A március 21-én nyíló szegedi iroda a világ 150 országában jelenlévő American Spaces hálózat része. A szegedi American Corner révén nemcsak Szeged polgárai, hanem a dél-alföldi régió teljes lakossága megismerheti Amerikát.


- A szegedi American Corner célja közelebb hozni az Egyesült Államokat az emberekhez. A Corner látogatói foglalkozások, közösségi alkotóműhely, technológia- és tudománynépszerűsítő előadások, workshopok segítségével ismerhetik meg az Egyesült Államokat. Az érdeklődőket modern digitális eszközpark, informatikai szempontból kiválóan felszerelt, 40 fő befogadására alkalmas előadótér, 3D nyomtató valamint Amerika történelmét és politikáját ismertető kiadványokból, amerikai szépirodalmi és gyerekkönyvekből álló könyvtár is várja. Az irodában az Egyesült Államok kultúrájának bemutatása is helyet kap, amerikai ünnepek és emlékhónapok kapcsán szervezett előadások és kulturális programok formájában - tudtuk meg Gera Judittól, a szegedi American Corner vezetőjétől.


Az intézet középiskolások és egyetemisták számára is elérhető amerikai ösztöndíjakkal és továbbtanulási lehetőségekkel kapcsolatos információs központként is működik. Az intézményben helyet kapnak olyan rendszeres foglalkozások is, melyek során a résztvevők fejleszthetik angol nyelvtudásukat, és közéleti témákat vitathatnak meg. Emellett digitális és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő tréningeket és workshopokat is szerveznek - tette hozzá. A Corner szoros kapcsolat kialakítására törekszik a Szegedi Tudományegyetem szervezeti egységeivel, a régió általános és középiskoláival, civil szervezetekkel és vállalkozásokkal.

A programok többsége angol nyelvű és mindenki számára ingyenes. Az eseményekre az általános iskolás diákoktól kezdve, az egyetemistákon át, a felnőtt és nyugdíjas korosztályt is várják az American Corner állandó nyitva tartási idejében, a Szent-Györgyi Albert Agóra harmadik emeletén.


Az iroda 2018. március 21-i megnyitóra Szegedre érkezik David Kostelancik, a budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője is. Az American Corner programjai várhatóan már március 22-én elindulnak, az ezekkel kapcsolatos információk folyamatosan frissülnek az American Corner Szeged Facebook oldalán, az Instagramon és a Twitteren.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek