SZTE Info

Békési Imre a Szegedért Alapítvány idei fődíjasa

Prof. Dr. Békési Imre a nyelvtudományok doktora, az MTA Nyelvtudományi Bizottságának tagja, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar korábbi igazgatója kapta az idei Szegedért Alapítvány Fődíját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Nagy változás volt az alapítvány életében 2016: amellett, hogy növeltük a támogatási összeget és új vezetőséget választottunk, új székhelyünk is lett. A Wagner udvarban a szegedi belváros új kulturális ékköve alakult ki annak köszönhetően, hogy számos rendezvényt valósítottunk meg – emelte ki beszédében Csonka Péter, a Szegedért Alapítvány soros elnöke, a március 10-én a Szegedi Nemzeti Színházban tartott díjátadó gálán.


Szegedert_Alapitvany_gala_galeria
Képgaléria a díjátadó gáláról.


A Társadalmi-állampolgári Kuratórium díját Farkas András, üzletember, rotarysta, a Tudományos Kuratóriumét Frank József növénynemesítő, a Művészeti Kuratóriumét Sejben Lajos festőművész kapta. Az idei fődíjat Prof. Dr. Békési Imre nyelvészprofesszornak ítélte az alapítvány elnöksége. A professzor a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola főigazgatójavolt, és korábban évekig az alapítvány Tudományos Kuratóriumában is dolgozott.


IMG_6135


A gála első felében Flamenco táncharmóniák címmel Pirók Zsófia, Lippai Andrea és a Melodika Project lépett színpadra. A díjátadó után a 30 éves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett mutatta be Abszurdia című produkcióját. Az estet fogadás zárta a Novotel Hotelben, melyre a díjazottak, korábbi díjazottak és az alapítvány támogatói kaptak meghívást.


SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. október 15.

Benedekfi_nyito

Benedekfi István és Benedekfi Zoltán a szegedi egyetem iskolapadjától indulva ma már a katedrán állva adják át az SZTE-n megszerzett tudásukat. A fiatal tehetségek nevéhez saját kurzus, egy különleges előadásmód és egy Oscar-díjra jelölt film zenéje is kapcsolódik. A testvérpárt a zene szeretetéről és munkájukról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *