Bezár

Hírarchívum

Békési Imre a Szegedért Alapítvány idei fődíjasa

Békési Imre a Szegedért Alapítvány idei fődíjasa

2018. március 13.
1 perc

Prof. Dr. Békési Imre a nyelvtudományok doktora, az MTA Nyelvtudományi Bizottságának tagja, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar korábbi igazgatója kapta az idei Szegedért Alapítvány Fődíját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Nagy változás volt az alapítvány életében 2016: amellett, hogy növeltük a támogatási összeget és új vezetőséget választottunk, új székhelyünk is lett. A Wagner udvarban a szegedi belváros új kulturális ékköve alakult ki annak köszönhetően, hogy számos rendezvényt valósítottunk meg – emelte ki beszédében Csonka Péter, a Szegedért Alapítvány soros elnöke, a március 10-én a Szegedi Nemzeti Színházban tartott díjátadó gálán.


Szegedert_Alapitvany_gala_galeria
Képgaléria a díjátadó gáláról.


A Társadalmi-állampolgári Kuratórium díját Farkas András, üzletember, rotarysta, a Tudományos Kuratóriumét Frank József növénynemesítő, a Művészeti Kuratóriumét Sejben Lajos festőművész kapta. Az idei fődíjat Prof. Dr. Békési Imre nyelvészprofesszornak ítélte az alapítvány elnöksége. A professzor a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola főigazgatójavolt, és korábban évekig az alapítvány Tudományos Kuratóriumában is dolgozott.


IMG_6135


A gála első felében Flamenco táncharmóniák címmel Pirók Zsófia, Lippai Andrea és a Melodika Project lépett színpadra. A díjátadó után a 30 éves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett mutatta be Abszurdia című produkcióját. Az estet fogadás zárta a Novotel Hotelben, melyre a díjazottak, korábbi díjazottak és az alapítvány támogatói kaptak meghívást.


SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek