SZTE Info

Békési Imre a Szegedért Alapítvány idei fődíjasa

Prof. Dr. Békési Imre a nyelvtudományok doktora, az MTA Nyelvtudományi Bizottságának tagja, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar korábbi igazgatója kapta az idei Szegedért Alapítvány Fődíját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Nagy változás volt az alapítvány életében 2016: amellett, hogy növeltük a támogatási összeget és új vezetőséget választottunk, új székhelyünk is lett. A Wagner udvarban a szegedi belváros új kulturális ékköve alakult ki annak köszönhetően, hogy számos rendezvényt valósítottunk meg – emelte ki beszédében Csonka Péter, a Szegedért Alapítvány soros elnöke, a március 10-én a Szegedi Nemzeti Színházban tartott díjátadó gálán.


Szegedert_Alapitvany_gala_galeria
Képgaléria a díjátadó gáláról.


A Társadalmi-állampolgári Kuratórium díját Farkas András, üzletember, rotarysta, a Tudományos Kuratóriumét Frank József növénynemesítő, a Művészeti Kuratóriumét Sejben Lajos festőművész kapta. Az idei fődíjat Prof. Dr. Békési Imre nyelvészprofesszornak ítélte az alapítvány elnöksége. A professzor a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola főigazgatójavolt, és korábban évekig az alapítvány Tudományos Kuratóriumában is dolgozott.


IMG_6135


A gála első felében Flamenco táncharmóniák címmel Pirók Zsófia, Lippai Andrea és a Melodika Project lépett színpadra. A díjátadó után a 30 éves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett mutatta be Abszurdia című produkcióját. Az estet fogadás zárta a Novotel Hotelben, melyre a díjazottak, korábbi díjazottak és az alapítvány támogatói kaptak meghívást.


SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00