Bezár

Hírarchívum

IMG_7421

Az Egészséges Száj Világnapján a prevencióé volt a főszerep

Az Egészséges Száj Világnapján a prevencióé volt a főszerep

2018. március 21.
2 perc

A Magyar Fogorvosok Egyesülete – együttműködve az SZTE Fogorvostudományi Karral – ingyenes szűrővizsgálatokkal várta a szegedieket 2018. március 20-án a Széchenyi téren. A programot a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020” akció részeként rendeztek meg. A szűrések fő célja a prevenciós gondolkodás és az egészségmegőrzés népszerűsítése hazánkban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aki 2018. március 20-án a szegedi Széchenyi téren járt, biztosan felfigyelt az ott felállított szűrőállomásokra, amelyekben helyet kapott egy fogászati szűrőpont is. A szegediek itt nagyon hasznos életmód-tanácsokat és pontos képet kaphattak egészségük jelenlegi állapotáról.


A Fogorvosok Világszövetsége (FDI) évente megrendezi ezt a programot, ahol felhívják a figyelmet a szájüregi egészség jelentőségére. Idén – dr. Nagy Katalin fogorvos professzor, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese kezdeményezésére – a szegedi polgárok is részesülhettek ingyenes szűrővizsgálatokban. A program a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020” akció részeként érkezett városunkba.


Szajapolas
Képgaléria az eseményről.


A Magyar Fogorvosok Egyesülete (MFE) támogatásával fogszakorvosok, rezidensek és dentálhihiénikusok végeztek szűrővizsgálatot egyszer használatos eszközökkel, a prevenció jegyében. De lehetőség nyílt a kardiológiai, szív és érrendszeri kockázatok feltárására, a tüdő, a szem és a testműködés vizsgálatára, valamint teljes testanalízisre is.


Dr. Nagy Katalin, mint az MFE elnöke, felkarolta ezt a programot, amelyet Szegeden első alkalommal rendeztek meg. – Kiemelten fontos a megelőzés és egészségtudatos gondolkodásmód kialakítása, ugyanis Magyarországon a fogszuvasodás és a fogágy betegségek népbetegségnek számítanak – mondta dr. Kivovics Péter, a Semmelweis Egyetem docense.


IMG_7378


Az SZTE Fogorvostudományi Kar is hozzájárult az Egészséges Száj Világnapja szegedi rendezvényeihez – többek között – szájhigiénés tanácsadással, felvilágosító és prevenciós anyagok, illetve termékminták ajándékozásával, valamint a Dóm és a Dugonics téren szervezett közös fogmosással.


Szöveg: Loyola Éva

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek