Bezár

Hírarchívum

Energiaköveteket keres a MEKH – április 22-ig lehet pályázni

Energiaköveteket keres a MEKH – április 22-ig lehet pályázni

2018. március 13.
2 perc

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti MEKH Energiakövetek programját. A leendő Energiakövetek 2018. április 22-ig adhatják be pályamunkáikat. Az óra tematikájából adódóan a pályázatra elsősorban fizikatanár, fizikus, környezettan, környezettan tanár, környezettudomány, energetikai mérnök szakos hallgatók jelentkezését várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az energia nem játék, de lehet róla játékosan beszélni! – ez a mottója az idei MEKH Energiakövet pályázatának. Energiakövetnek azok jelentkezését várják, akik otthon vannak a természettudományokban, és nemcsak a vizsgákon, hanem élesben is kipróbálnák előadói készségeiket, és akik tudnak újszerűen és izgalmasan mesélni a fiataloknak az energiáról és az energiatudatosságról. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szakmai és anyagi támogatást nyújt ahhoz, hogy az Energiakövetek megvalósítsák elképzeléseiket.


Plakat_MEKH_Energiakovetek_2018


A pályázatra egy 45 perces tanóra vázlatával lehet jelentkezni. A Hivatal felelősségi területeihez igazodva az óráknak az energiatermelés, energiafelhasználás, tudatos energiafogyasztás témáit kell feldogozniuk. A legjobb három pályázatot benyújtó hallgatót – akik elnyerik a MEKH Energiakövete 2018 címet – a Hivatal többek között egy 300.000 forintos ösztöndíjjal is elismeri. Az ösztöndíj keretében az Energiaköveteknek arra is lehetőséget biztosítanak, hogy óráikat felső tagozatos, illetve középiskolai osztályoknak is megtarthassák. Az Energiakövetek számára minden szükséges demonstrációs eszközt rendelkezésre bocsátanak, amelyek az órák élményszerű, látványos és szakmailag is tartalmas megtartásához szükségesek.


Az óra tematikájából adódóan a pályázatra elsősorban fizikatanár, fizikus, környezettan, környezettan tanár, környezettudomány, energetikai mérnök szakos hallgatók jelentkezését várják.


A pályázatok beadási határideje 2018. április 22. További információ a www.energiakovetek.hu honlapon.

 

SZTEInfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek