SZTE Info

nőnap_2018

Nőnapi rendezvény a TIK-ben

Március 8-án az SZTE TIK Igazgatósága a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesületének társszervezésében nőnapi rendezvényt tart a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Lányokat, nőket, édesanyákat és mindenkit várnak, aki szeretne egy napra a női lét szépségében és nehézségeiben elmerülni. Minden olyan nőt, akit érdekel testének működése, egészségének megőrzése, védelme. Mindenkit, aki szeretne alapvető önvédelmi fogásokat tanulni. Akit érdekel, hogyan változott a nők társadalomban betöltött szerepe, saját testükhöz való viszonyuk az évezredek során. Azokat a nőket, akik szeretnének környezettudatosan élni és zöld háztartást vezetni. Ezen nők számára kínál programokat a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és az SZTE TIK Green Team. A hölgy vendégeknek egy-egy szál virággal kedveskednek a Plazma Pont jóvoltából.


plakat_nonap_2018


Programok:

 • Képcsarnokunk - Ahol a látogatóink barangolhatnak olyan nők történeteiben, akik sokat tettek közösségükért, munkájukkal változtattak a világon.
 • Egészségsarok – Egészségnevelőink elkalauzolják az érdeklődőket a női egészségvédelemben, felvilágosítást nyújtanak a HPV vakcinával kapcsolatban, felhívják a figyelmet az oltás beadatásának fontosságára (szórólapokat, ismeretterjesztő füzeteket is osztunk), ismertetik a helyes emlő önvizsgálatot emlőmodellen.
 • Szépségsarok – KiwiSun és a Lélekmadár képviseletében.
 • Sminksarok – Az AVON jóvoltából a program teljes ideje alatt ingyenes sminkelést vehetnek igényben a női látogatóink.
 • Önvédelmi oktatás - középiskolások, egyetemisták és minden érdeklődő megismerkedhet az önvédelem alapjaival, elsajátíthatja a kulcsmozdulatokat Kun István mesteredzőtől.
 • Kreatívsarok – SZTE Alma Mater jóvoltából, ahol egész nap előtérbe helyezhetjük kreatív énünket. Az aktivitás során minél többen fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt, hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket és jelképesen egy kiállított “Gyöngyposta-ládába” dobják be üzeneteiket a 2018-es évre, a megelőzés és a gyógyulás segítésére.
 • Környezetbarát háztartási praktikák.
 • A Tappancs Állatvédő Alapítványtól meglátogatnak minket a terápiás kutyusok. "Sok Boldog Nőnapot Kívánnak a Tappancs Állatvédő Alapítvány mentett kutyusai, cicái és dolgozói, három képviselőjük Molly, Nala és Stella bemutatójával."

Előadások 20-25 perces blokkokban:

 • 10:30-as kezdettel a Országos Vérellátó Szolgálattól Dr. Tápai Katalin - Miért legyünk véradók?! című előadást fog tartani. Délután pedig 14 órától 16 óráig a rendezvény keretében véradást szervezünk.
 • 13 órás kezdettel Hajdu Éva előadása „Nőkről kívül, belül” címmel.
 • 14 órás kezdettel Dr. Kovács Szilvia pszichoterapeuta tart előadást „Női lét, szexualitás” címmel, melyben végigvezeti hallgatóságát a nőiség témakörén, hogyan változott a női szerep az évezredek során.
 • 14:40 órás kezdettel Miskolczi Ágnes kongresszusi központ vezető előadása a „Környezettudatos életvitel női szemmel” címmel.
 • 15:30 órás kezdettel a Mályvavirág Alapítványtól Nagy-Tóth Ildikó: A Méhnyakrák megelőzése a Mályvavirágok szemével, címmel tart előadást.

Azon résztvevők között, akik a rendezvény legalább 2 állomásán részt vesznek, ajándékokat sorsolunk ki. A tombola fődíja 1 fő részére szóló repülőgép vezetés!

A program díjmentesen látogatható!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00