Bezár

Hírarchívum

kiemelt_izraeli_nagykovet_2018

A Szegedi Tudományegyetemre látogatott az izraeli nagykövet

A Szegedi Tudományegyetemre látogatott az izraeli nagykövet

2018. november 12.
2 perc

Szegedre látogatott és a Szegedi Tudományegyetem vezetőivel találkozott Yosef Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete. A diplomata és a Szegedi Tudományegyetem képviselői megbeszélésen tanácskoztak a magyar és izraeli oktatási, kutatási együttműködések és a közös tudományos programok lehetőségeiről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Yosef Amrani nagykövet számos együttműködési területet lát a magyar és az izraeli intézmények között. A szegedi látogatás alkalmával a diplomata elmondta: Magyarország Izrael egyik legjobb szövetségese. A kutatás- fejlesztési, innovációs és gazdasági kapcsolatok megerősítésére van szükség, melynek alapját a tudományos együttműködések jelentik. Hozzátette: együttműködési terület lehet a két ország számára a gépjárműipar, azon belül is a gépjármű navigációk fejlesztése, a társadalom- és gazdaságtudományi területek, valamint a vízellátással és a mezőgazdasággal kapcsolatos fejlesztések. Kiemelte: a Szegedi Tudományegyetem élen jár a lézertechnológiai és a modern orvostudományi fejlesztésekben, ezért a telemedicina és a lézertudomány is közös fejlesztési irány lehet.


izraeli_nagykovet_2018


Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora a látogatás kapcsán elmondta: a szegedi egyetemen jelenleg több mint 100 izraeli hallgató tanul, elsősorban egészségügyi képzéseken. Az intézmény szoros együttműködésben áll az izraeli Ben Gurion egyetemmel és a holoni Műszaki Intézzettel. – Az SZTE nemzetköziesítési célkitűzéseihez igazodva folyamatosan keressük a további partnerintézményeket, amelyekkel oktatási és kutatási együttműködéseket alakíthatunk ki, az alap és mester szakok mellett a doktori képzések területén is. A tudományos együttműködések mellett olyan partnerekkel is kapcsolatokat kell kiépíteni, amelyek az egyetem mellett a város és a régió számára is hasznosak – fogalmazott Prof. Dr. Rovó László rektor.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek