SZTE Info

AB_kiemelt

Állásbörze és felkészítő napok a Szegedi Tudományegyetemen

Október 9-én ismét megnyitja kapuit az SZTE Őszi Állásbörze, ahol több mint 50 kiállító, köztük regionális vállalkozások és az ország legnagyobb cégei várják a látogatókat a TIK-ben. Az Állásbörzét megelőzően felkészítő napokkal várják a hallgatókat. A programokra október 1-ig lehet jelentkezni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Őszi Állásbörze előtti napokban, október 4-9. között az elmúlt évek igényeire reagálva nagyobb óraszámban kínálnak a személyes fejlődést és előrehaladást segítő tanácsadásokat és workshopokat. A hallgatók támpontokat kaphatnak a megfelelő pályairányok kijelöléséhez, a HR-es szemét megkapó önéletrajz megalkotásához, hatékonyabban és tudatosabban alakíthatják a gyakornoki hely vagy álláskeresés folyamatát, a cégekkel való kapcsolatfelvételt. Arra is lehetőségük van, hogy próbainterjú keretében ismerkedjenek az interjú felépítésével, a várható kérdésekkel, egyúttal visszajelzést kapva arra is, hogy mennyire felkészültek és milyen mértékben illeszkednek a megpályázott pozícióhoz. Stílustanácsadásra jelentkezve megtudhatják, hogy testtartásuk, gesztusaik, öltözködésük mit üzen róluk a külvilágnak, és hogyan tehetnek szert magabiztosabb megjelenésre, fellépésre. A kommunikációs helyzetgyakorlatok során a résztvevők megtudhatják, hogy milyen benyomást keltenek másokban, mennyire világosan tudják kifejezni magukat, képviselni álláspontjukat. A népszerű vezetői készségfejlesztő workshop keretében szó lesz azokról a kompetenciákról és értékekről, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy valaki igazi vezetővé válhasson.

A programok ingyenesek, azonban a kis létszámkeretek miatt előzetes jelentkezéshez kötöttek. Az SZTE-s hallgatók jelentkezését október 1., hétfő 9 óráig várják.


ab_es_felkesz_plakat_2018_osz_02-01

Október 9-én, a börze napján 10 órától 14 óráig olyan előadásokkal várják a hallgatókat, frissdiplomásokat, melyek megfoghatóbbá teszik számukra a kiválasztás folyamatát és sikeresebbé a részvételt. A hallgatóság képet kap arról, hogy milyen szempontok alapján válogatnak a HR-sek a CV-k között, hogy melyik kiválasztási módszer milyen plusz információt árul el a jelentkezőkről, de a sokak számára kényes kérdésre is fény derül: milyen fizetési igény mondható reálisnak pályakezdőként a különböző szakterületeken. A résztvevők arra nézve is hasznos útbaigazítást kapnak, hogy a próbaidő alatt és egyáltalán egy új munkahelyi közegbe való beilleszkedéskor mire érdemes odafigyelni.


Az előadások valamennyi börzelátogató számára nyitottak! A részletes programleírások itt érhetők el.


Több mint félszáz kiállító az SZTE Őszi Állásbörzén


2018. október 9-én, kedden 9-kor nyitja kapuit az SZTE Őszi Állásbörze. A rendezvényre várják az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő frissdiplomásait és minden olyan már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, aki kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók. A régió legnagyobb álláskeresési fórumának ismét az egyetem központi helyszíne, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriuma ad helyet.

 

A több mint 50 kiállító között regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók egyaránt megtalálhatók. A céges képviselők személyesen tájékoztatják a látogatókat a kínált pozíciók jellegzetességeiről, elvárásokról, a jövőben várható gyakornoki- és munkalehetőségekről. Idén is lesz CV fotózás és grafológiai tanácsadás.


További információk az SZTE Őszi Állásbörze programokról és a kiállítókról a www.sztekarrier.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook eseményében érhetőek el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. október 15.

Benedekfi_nyito

Benedekfi István és Benedekfi Zoltán a szegedi egyetem iskolapadjától indulva ma már a katedrán állva adják át az SZTE-n megszerzett tudásukat. A fiatal tehetségek nevéhez saját kurzus, egy különleges előadásmód és egy Oscar-díjra jelölt film zenéje is kapcsolódik. A testvérpárt a zene szeretetéről és munkájukról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *