SZTE Info

IMG_9689_cover

Diplomaosztó a német nyelvű jogi képzéseken

Összesen 15 hallgató végzett az SZTE ÁJTK és az Universität Potsdam közös német nyelvű jogi képzésein. A végzettek szeptember 8-án vették át diplomájukat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén első alkalommal, 2018. szeptember 8-án vette át az SZTE és az Universität Potsdam közös LL.M diplomáját a német jogi és német szakfordítói szakjogász továbbképzési szakon végzett 11 hallgató. Két fő német jogi és német szakfordítói szaktanácsadó képzettséget szerzett, valamint ketten végeztek a német jogi képzésen. A végzetteket és a vendégeiket Prof. Badó Attila az ÁJTK Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet vezetője, Dr. habil Gellén Klára az SZTE oktatási rektorhelyettes, Prof. Balogh Elemér az ÁJTK dékánja, valamint Prof. Szomora Zsolt az ÁJTK oktatási dékánhelyettese, német részről Prof. Florian Schweigert az Universität Potsdam egyetem nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes, a képzés német vezetője Prof. Dorothea Assmann, illetve Prof. Uwe Hellmann büntetőjogász köszöntötte a jeles esemény alkalmából. A 15 frissen végzett hallgatóval immáron közel ötszáz főre tehető azok száma, akik 1998 óta a német képzést, illetve 2008 óta a német jogi és német szakfordítói szakjogász/ szaktanácsadó képzést sikeresen elvégezték. Az ÁJTK Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet számos idegen nyelvű programot koordinál. A német nyelvű az egyik legrégebbi program, mely a német és magyar oktatási-kutatási együttműködés egyik stabil bázisát jelenti a karon.

 

A német képzésekkel kapcsolatban további információkat a képzés honlapján olvashatnak az érdeklődők, vagy a német képzés magyar vezetőjétől, Dr. Almási Ibolya mesteroktatótól kérhetnek tájékoztatást az almasiibolya@juris.u-szeged.hu e-mail címen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. október 15.

Benedekfi_nyito

Benedekfi István és Benedekfi Zoltán a szegedi egyetem iskolapadjától indulva ma már a katedrán állva adják át az SZTE-n megszerzett tudásukat. A fiatal tehetségek nevéhez saját kurzus, egy különleges előadásmód és egy Oscar-díjra jelölt film zenéje is kapcsolódik. A testvérpárt a zene szeretetéről és munkájukról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *