Bezár

Hírarchívum

Pályázzon a Dél-alföldi Innovációs Díjra!

Pályázzon a Dél-alföldi Innovációs Díjra!

2018. szeptember 26.
2 perc

Van olyan innovatív ötlete, találmánya, terméke, megoldása, amelyre büszke, és szívesen megismertetné hozzáértőkkel, érdeklődőkkel esetleg befektetőkkel? Nyújtsa be pályázatát 2018. október 1-jéig az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága által meghirdetett Dél-alföldi Innovációs Díjra!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A feltalálók és a vállalkozások ösztönzésére 2018-ban is pályázatot hirdet az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága. A Dél-alföldi Innovációs Díjra 2018. október 1-jén 16 óráig lehet benyújtani a pályázati dokumentációt.

 

Mi a célja Dél-alföldi Innovációs Díj pályázatnak?

A Dél-alföldi Régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád) megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása.

 

Mely szervezetek állnak a rangos elismerés mögött?

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége – együttműködve a régió három (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megye) kereskedelmi és ipari kamarájával, továbbá a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesülettel – 2018. évben is pályázatot hirdet a Dél-alföldi Innovációs Díjra. A kuratórium döntéseinek előkészítését Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség KhE. szakmai tanácsaival segíti.

 

 

Milyen elképzelésekkel lehet pályázni erre az innovációs díjra?

Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel.

 

Mi a pályázati határidő?

A pályázatot kiíró szervezetek képviselőiből álló szakmai kuratórium innovációs díjjal jutalmazza a három megye területéről a Szegedi Akadémiai Bizottsághoz 2018. október 1-ig beérkezett pályamunkákat.

 

 

Hogyan kapcsolódik a Magyar Tudomány Ünnepéhez a Dél-alföldi Innovációs Díj?

Az eredmények kihirdetésére, a díjazott pályamunkák szakmai bemutatására 2018 novemberében a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi u. 7.) kerül sor.

 

További információk?

A pályázattal kapcsolatos információk az MTA SZAB honlapján a pályázatok menüpont alatt megtalálhatóak.

A „2018. évi Dél-alföldi Innovációs Díj” pályázati felhívás és útmutató elérhető itt is.


 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek