Bezár

Hírarchívum

kompetenciameres_2018

Sikeresen lezajlott az egyetemi bemeneti kompetenciamérés

Sikeresen lezajlott az egyetemi bemeneti kompetenciamérés

2018. szeptember 13.
1 perc

Az SZTE Neveléstudományi Intézet és Oktatáselméleti Kutatócsoport szervezésében – 2018. augusztus 28. és szeptember 8. között – sikeresen lezajlott az egyetemi bemeneti kompetenciamérés. A mérés kiterjedt a hallgatók szövegértési, matematikai képességeire és tanulási stratégiájára is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mérés mindenki számára egységes része kiterjedt a felsőoktatási tanulmányokhoz nélkülözhetetlen kognitív (szövegértés, matematikai gondolkodás, általános problémamegoldó képesség) és nem kognitív területekre (tanulási stratégiák, módszerek és attitűdök). A tesztek megoldása után a hallgatók azonnal információt kaptak arról, hogy hány százalékot értek el az adott teszten. Az összegző, személyre szabott, objektív viszonyítási pontokkal és fejlesztési javaslatokkal ellátott visszacsatolást szeptember folyamán küldi ki az Oktatáselméleti Kutatócsoport a résztvevőknek.


kompetenciameres2_2018


A hallgatói lemorzsolódás kezelése céljából megvalósuló egyetemi szintű projekt ezen egysége egy 1 kredites kurzus keretén belül valósult meg. A kurzus teljesítéséhez szükséges érdemjegy elfogadásáról vagy elutasításáról a félév folyamán a CooSpace felületén később dönthetnek a hallgatók.

 

A bemeneti kompetenciamérés az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 számú, „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAprojekt 1. számú, a „Hallgatói lemorzsolódás kezelése” című alprojektje keretében, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek