Bezár

Hírarchívum

kiemelt_SZTE_Virtus

SZTE Virtus néven vállalkozáskatalizátor programot indított a szegedi egyetem

SZTE Virtus néven vállalkozáskatalizátor programot indított a szegedi egyetem

2018. szeptember 24.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem elindította a Virtus Vállalkozáskatalizátor programját, amelynek elsődleges célja, hogy a vállalkozói szemléletet és a vállalkozói kedvet népszerűsítse az egyetemisták és a kutatók körében. A program nyitórendezvényét Co-creation: az ipari-egyetemi együttműködés jövője címmel tartották szeptember 19-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményt Prof. Dr. Kónya Zoltán, a Szegedi Tudomámyegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettes nyitotta meg, amelyet Pitó Enikő kutatás-fejlesztési és innovációs igazgató előadása követett, amelyben bemutatatta az SZTE Virtus program célkitűzéseit, működési keretrendszerét és a program elemeit. Az újonnan induló program céljai között szerepel az intézmény fenntartható, vállalkozói egyetemmé pozícionálása, a vállalkozói lét népszerűsítse a kutatók és a hallgatók körében, továbbá a helyi start-up és spin out ökoszisztéma és az innovációs miliő katalizálása. Mindezeken túl a program arra ösztönzi a hallgatókat és a kutatókat, hogy ha van egy piacképes ötletük, akkor valósítsák meg.


SZTE_VIRTUS2


A rendezvény vendégelőadója a Tamperéből indult nagysikerű innovációs hálózat, a Demola vezérigazgatója Mr. Ville Kairamo volt, aki beszámolt arról, hogyan készülhetünk fel szervezeti szinten a jövőbeli kihívásokra – többek között a fogyasztói magatartás változásaira – illetve, mit tehetünk annak érdekében, hogy az alkalmazottaink aktívan fejlődjenek. Mr. Ville Kairamo előadásában hangsúlyozta, hogy a versenyszféra szereplőinek, különösen adott üzleti problémára megoldást kereső vállalkozásoknak, fontos a kooperáció a magasan képzett millenniumi generáció tagjaival, vagy más néven Y-generációval, hiszen tudásuk értékteremtő erővel bír a vállalkozások számára.


SZTE_VIRTUS3

A rendezvényen készült további képek itt megtekinthetők.


Adott üzleti kihívás megoldásán több tudományterületről érkező hallgatók és az ipari partnervezető szerepet betöltő munkavállalói közösen dolgoznak együtt. Mivel az ipari kihívás megoldása multidiszciplináris megközelítésből történik, így egyrészt az ipari partner munkavállalóinak fejlődését is szolgálja, másrészt a hallgatók valós szakmai tapasztalatot szereznek azáltal, hogy egy valós üzleti megoldáson közösen dolgoznak egy-egy ipari szereplővel. Egyfajta közös értékteremtés történik a hallgatók, kutatók és az ipari szereplők között.


SZTE_VIRTUS1


A Demola nemcsak lokális szinten kapcsolja össze a piaci szereplőket és a különböző területről érkező hallgatókat, hanem adott esteben globálisan is egy-egy ipari ötlet megoldása érdekében. Az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor programnak is kiemelt küldetése, hogy fokozza az ipari szereplők és a hallgatók, kutatók közötti együttműködést. Jelenleg az SZTE Virtus program keretében hazai ipari partnerek bevonásával történik a kooperáció az egyetem és az ipari partnerek között. A téma megmozgatta a hallgatóságot, ugyanis az előadás végén számos kérdés merült fel a résztvevőkben és a kérdések láncolata egy inspiratív, interaktív beszélgetést indított el az előadó és a hallgatóság között.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek