Bezár

Hírarchívum

Elindult az SZTE Képtár és Médiatéka

Elindult az SZTE Képtár és Médiatéka

2019. április 04.
1 perc

Az SZTE Elektronikus Tananyag Archívum után rövid időn belül újabb adatbázissal bővült az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta repozitórium rendszere: elindult a Képtár és Médiatéka.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Képtár és Médiatéka az SZTE Klebelsberg Könyvtár kép-, illetve egyéb médiaanyagainak központi digitális tároló- és kiállítóhelye. Olyan dokumentumokat mutatnak be digitális formában, amelyek (többnyire analóg eredetiben is) az egyetemi könyvtár birtokában vannak és jellegükben eltérnek a hagyományos nyomtatott és kézirattári anyagoktól. Az információ ezek esetében a képi tartalmon jelenik meg. Ezt a fő gyűjtőköri irányt további idetartozónak ítélt különféle médiafájlok, úgymint videó- és hangzóanyagok is kiegészíthetik esetenként.


Az egyes digitális objektumok tematikájuk vagy eredetük szerint különféle gyűjteményekbe rendeződnek, illetve a kereshetőség és a széleskörű felhasználás megkönnyítése érdekében informatív leírásokkal – például tárgyszavak, földrajzi információk – együtt jelennek meg. Külön érdekesség a térképes nézet alatt elérhető új feltárási lehetőség, amellyel korábban már kísérleteztek a könyvtár kollégái (DM Detektor), illetve nagy országos rendszerekbe (például Hungaricana) is beépítésre került hasonló megoldás. A továbbiakban folyamatosan gyarapodó Képtárban már majdnem 15 000 fotó tekinthető meg szabadon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek