Bezár

Hírarchívum

SZTE_RH_tulipan

Közel 300 programmal vár az SZTE Egyetemi Tavasz rendezvénysorozata

Közel 300 programmal vár az SZTE Egyetemi Tavasz rendezvénysorozata

2019. április 05.
2 perc

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem hagyományos, tavaszi rendezvénysorozata, melyet az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda szervez immár tizenhatodik alkalommal. Április 11. és május 17. között 80 helyszínen közel 300 program közül válogathat a közönség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A programban tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport és szórakoztató programok, kari napok, konferenciák szerepelnek egyetemi és városi helyszíneken - szinte minden, ami a szorosan vett oktatáson, kutatáson kívül az egyetemen történik, és érdekes lehet a közönség számára. A programok nyitottak és többnyire ingyenesen látogathatók minden érdeklődő számára.


A fesztivál hivatalos megnyitója, hagyományosan a Költészet Napja, április 11-e. A Dugonics téri József Attila szobornál 14 órától a szegedi egyetem két egykori diákjára, József Attilára és Radnóti Miklósra emlékeznek a költőlegendák verseivel. Az Egyetemi Tavasz programsorozat az SZTE Dugonics téri épületének átriumában 18 órakor az egyetemi fotópályázat anyagából válogatott kiállítással nyílik.


A megnyitót megelőzően már április 8-tól programokkal várják az érdeklődőket: az Általános Orvostudományi Kar Dóm téri épületében orvostörténeti kiállítással, a Somogyi-könyvtárban Simai Mihály költő új verseskötetének bemutatójával. Folytatódik a már hagyományossá vált Vers délben sorozat: az Egyetemi Tavasz ideje alatt egy-egy egyetemi polgár vagy szegedi lakos elmondhatja, felolvashatja, előadhatja egyik kedves versét az SZTE Rektori Hivatal épülete előtt, Szent-Györgyi Albert szobránál, hétköznaponként 12 óra 10 perckor.


A részletes programfüzet itt érhető el.

A hivatalos megnyitó meghívója itt érhető el.

A kiemelt programok listája itt érhető el.

A Vers délben sorozat programjai itt érhetőek el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek