Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak a TTIK-n

Ismét megrendezik az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán a középiskolai diákoknak szóló kétnapos matematikai, fizikai és informatikai versenyeket. Az április 5-6-ai eseményen a diákok bemutathatják sikeres és izgalmas pályamunkáikat, laborlátogatásokon, bemutatókon és workshopokon vehetnek részt.

2017 óta minden évben megrendezi az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara a Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak elnevezésű kétnapos tudományos eseményt. A két nap alatt három országos verseny döntőjét tartják, valamint a középiskolás diákoknak lehetősége nyílik találkozni a tudományterületek egyetemi és ipari képviselőivel. A részt vevő diákok az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) közreműködésével szervezett izgalmas laborlátogatásokon, bemutatókon és workshopokon is részt vehetnek.


A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére (EFOP-3.4.4-16-2017-00015) pályázat keretében megvalósuló versenyek során a diákok a fizika, matematika és informatika területein mérettethetik meg magukat a TTIK három, sok éves múlttal rendelkező versényenek döntőjén és zárórendezvényén.


A Játsszunk fizikát! versenyt idén Telkes Mária, a napenergiát kutató tudósnő emlékének jegyében szervezték meg. A verseny három fordulóból állt, melyre a diákok január és február között nyújthatták be kísérleteiket, pályamunkáikat. A legügyesebb, legötletesebb beküldők jutalomban részesülnek és bemutathatják izgalmas kísérleteiket is a rendezvényen.


A Polygon pályázatra középiskolások jelentkezhettek, és küldhették be dolgozataikat, a középiskolai matematikához kapcsolódó problémák és érdekességek témakörében. A legjobb dolgozatok készítői pénzjutalomban részesülnek.


Az informatika iránt érdeklődő középiskolások az V. Szegedi Innovatív Informatika Versenyre jelentkezhettek két szekcióban. A műszaki informatika szekcióban a diákok feladata megépíteni vagy már meglévő elemekből összeállítania egy rendszert, amelyhez a szükséges programot is saját maguk készítik el. Az informatika szekcióban pedig egy szoftvert kell készíteniük a tehetséges középiskolásoknak.


A rendezvény első napján a pályázó diákok mutatják be sikeres és érdekes munkáikat, illetve a legügyesebbek díjazására is sor kerül. Az esemény második napján a résztvevők interaktív előadásokon és játékos versenyeken vehetnek részt az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség szervezésében.


A programról további információ itt.


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZATámogató pályázat: A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére.
Pályázati azonosító: EFOP-3.4.4-16-2017-00015