SZTE Info

Nyelvi készségek fejlesztése társasjátékokkal – műhelyfoglalkozás a JGYPK-n

Az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézete izgalmas műhelyfoglalkozást kínál május 7-én 17 órától az érdeklődő pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak és hallgatóknak. A műhelymunka során röviden áttekintik a társasjáték-pedagógia elméleti hátterét, majd a résztvevők kipróbálhatnak olyan társasjátékokat, melyek alkalmasak a magyar és idegen nyelvi készségek fejlesztésére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A foglalkozás fontos célja a játékélmény megélése, valamint mintaadás a hatékony szabálytanításra. Bemutatják, hogy a játékok milyen további képességeket, készségeket fejleszthetnek, illetve hogyan vonhatóak be a mindennapi pedagógiai munkába. Tippeket gyűjtenek arra, hogy a játékokat hogyan lehet könnyíteni és nehezíteni a differenciált oktatás során.

A műhelyfoglalkozás címe: Nyelvi készségfejlesztés társasjátékokkal
A műhelyfoglalkozás időpontja: 2019. május 7. kedd 17.00-19.00
A műhelyfoglalkozás helyszíne: SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet, 6725 Szeged, Hattyas u. 10. 6-os épület, 6123-as terem
A műhelyfoglalkozást vezeti: dr. Juhász Valéria nyelvész és Radics Márta gyógypedagógus-logopédus (SZTE JGYPK).

A műhelyfoglalkozáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció itt. Facebook eseményoldal itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *