SZTE Info

XVII. Pedagógiai Értékelési Konferencia a BTK-n

Az SZTE BTK Neveléstudomány Intézete, Neveléstudományi Doktori Iskolája és az MTA-SZTE Képességkutató Kutatócsoport 17. alkalommal rendezi meg Pedagógiai Értékelési Konferenciát 2019. április 11-13. között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az induláskor a rendezvény az elmélet és gyakorlat között kívánt
kapcsolódási alkalmat teremteni. Az eredeti cél megőrzése mellett a konferencia fokozatosan átalakult, ma már bírálati rendszerű, kétnyelvű tudományos konferencia, amely a pedagógiai értékelés hazai és nemzetközi kutatóinak évenkénti találkozója, a legfrissebb
eredmények bemutatásának elismert fóruma.


Laikus szemmel a pedagógiai értékelés tűnhet egyszerűen az osztályzás kérdésének, de akár az osztályzásról való rövid beszélgetés is hamar elvezethet annak a felismeréséhez, hogy az értékelésnek csak egy kicsiny szeletét tudja az osztályzás lefedni, és azt sem egyértelműen. A pedagógiai értékelés a tanulás és a tanítás folyamatának a figyelemmel kísérését, ezek alakulásáról való információgyűjtést, az információ alapján visszajelzés adását, szükséges lépések meghatározását jelenti - akár egy diák, akár egy ország oktatási rendszere, akár köztes szintek esetében. Ennek az összetett kérdéskörnek számos elemét és szintjét vizsgálják a konferencia előadásai számos megközelítéssel. A résztvevőket az a gondolat köti össze, hogy mindannyian olyan értékelést végeznek amely segítheti jobbá és hatékonyabbá tenni akár egy diák tanulását, akár egy iskolarendszer fejlesztését.


A konferencia honlapja itt elérhető.
A konferencia részletes programja itt megtekinthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2019. január 09.

SZEM_2018_dekanok_nyito

Mi a szegedi egyetem küldetése? A 2000-ben született 12 karú szegedi universitas kari vezetőinek válaszai az SZTE honlapján a Pillanatfölvétel a dékánoktól interjúsorozatban olvashatóak. Ezekre épül a Szegedi Egyetem Magazin alábbi összeállítása, amely az SZTE 12 karának hasonlóságait, az összetartó és előre vivő erőket villantja föl.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *