beiratkozas_kiemelt_2019

Beiratkozási hét a Szegedi Tudományegyetemen

Rapid könyvtártúra, az egyetemi épületek között közlekedő Hop-On Hop-Off buszjárat és interaktív játékok várják a szegedi egyetem gólyáit augusztus 26. és 31. között. Az SZTE új hallgatói előre egyeztetett időpontban iratkozhatnak be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az idei gólyák elsőként vehetnek részt az SZTE+ programban, amellyel olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek túlmutatnak a hagyományos oktatás tananyagain.

A beiratkozási hét nem titkolt célja, hogy az SZTE-re érkezők már az első nap azt érezzék: Szeged legnagyobb közösségének tagjaivá váltak. A beiratkozás után sokszínű kulturális és szabadidős program várja a résztvevőket. Az egyetemi épületek között közlekedő SZTE Hop-On Hop-Off buszjáratra felszállva az elsőéves hallgatók évfolyamtársaikkal együtt ismerhetik meg az egyetem azon egységeit, amelyek a következő években segítséget nyújtanak nekik a minél sikeresebb tanulmányaikhoz. A buszjáratok a beiratkozási hét alatt minden nap 9 és 16 óra között, 30 percenként járnak és több mint 15 egyetemi épületet érintenek, a kari épületek mellett például az SZTE Sportközpontot, a Dugonics téri Rektori Hivatal épületét és a Füvészkertet is. Augusztus 30-án, pénteken 23 óra 30 perckor pedig egy különleges „buli villamos” indul a Vitéz utcai villamosmegállóból. A beiratkozási hét programkínálatban rapid könyvtártúrák, interaktív játékok, sport- és sminksarok, valamint csocsó bajnokság is szerepel.


beiratkozasi_het_galeria
Képgaléria a beiratkozási hét első napjáról

 

A Szegedi Tudományegyetem nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a tanórák mellett olyan további programok színesítsék az egyetemi éveket, amelyek a diploma utáni elhelyezkedésben is segítik a hallgatókat. Ezért hozta létre az SZTE+ programot, amely lehetőséget ad azon kompetenciák megszerzésére, amelyeket nem lehet az iskolapadban elsajátítani. A program amellett, hogy segíti a hallgatókat diplomájuk megszerzésében, felkészíti őket a munkaerőpiaci elvárásokra, és fejleszti problémamegoldó és vállalkozói képességüket. A program három fokozatában – bronz, ezüst, arany – különböző kihívások teljesítésével fejlődhetnek a diákok, és kerülhetnek be az SZTE kiváltságos hallgatói közé. Minden fokozatnak négy alkategóriája van: ötletgyáros, megvalósító, professzionális, felfedező. A most érkező gólyák elsőként vehetnek részt az SZTE+ programban. A bronz fokozat esetében összesen 12 kihívást kell teljesíteniük, mindegyik kategóriából a három nekik legszimpatikusabbat. Így például a kari tájékoztató előadásokon való részvétellel, a gólya kérdőív kitöltésével, vagy az SZTE Karrier Iroda megismerésével teljesíthetik a bronz fokozat kihívásait. Az ezüst és az arany fokozat pedig 2019 októberétől a kihívásokban már jártas egyetemistáknak nyújt új lehetőségeket. A hallgatók a CooSpace felületén érhetik el a kihívásokat, és itt kapják az értékelést is.

 

A gólyák beilleszkedését az SZTE Felvettek honlapja is segíti, ahol minden szükséges információt megtalálnak egyetemi éveik megkezdéséhez.


SZTEinfo


ESZA_arculatiA program az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 számú A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerő-piaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében című pályázat keretében valósul meg.






esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *