Bezár

Hírarchívum

kiemelt_AB_2018

Állásbörze és Felkészítő Napok az SZTE-n

Állásbörze és Felkészítő Napok az SZTE-n

2019. február 21.
3 perc

Közel 70 kiállító érkezik a március 12-i SZTE Tavaszi Állásbörzére. Az SZTE Karrier Iroda állásbörzét megelőző programjai, a Felkészítő Napok, március 7. és 11. között várják az érdeklődőket. Az egyéni és csoportos képzések mellett stílustanácsadás, interjú szimuláció, grafológiai elemzés és CV fotózás is várja a résztvevőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tavasszal, az állásbörzékkel kezdetét veszi a munkáltatók toborzási kampánya, elindul a kapcsolatfelvétel az ígéretesnek tűnő leendő friss diplomásokkal és a gyakornoki helyet kereső hallgatókkal.


Munkaerő-piaci aktualitások és készségfejlesztés – Felkészítő Napok


Az SZTE Karrier Iroda állásbörzét megelőző programjai, a Felkészítő Napok azt a célt szolgálják, hogy a hallgatók eredményesen szerepeljenek a toborzási helyzetekben. Március 7. és 11. között egyéni tanácsadásokkal várják mindazokat, akik szeretnének pontosabb irányokat kijelölni, fontosnak érzik, hogy foglalkozzanak a pályatervezéssel illetve meggyőző, vonzó önéletrajzot szeretnének magukénak tudni. Személyre szabott stílustanácsadásra, illetve interjú szimulációra és grafológiai elemzésre is jelentkezhetnek az érdeklődők.


allasborze_felkeszitonapok_2019_plakat_v5


A csoportos képzések ez alkalommal három témát ölelnek fel. Az asszertív önérvényesítés és kommunikáció workshopon a résztvevők megismerhetik azt a kommunikációs stílust, amivel hatékonyan tudják magukat érvényesíteni, akár egy érzelmileg megterhelő szituációban is. A döntések és választások workshop segít a tudatosabb és hatékonyabb döntéshozatalban, a korlátozó tényezők feloldásában, míg a vezetői készségfejlesztő workshop azt járja körbe, hogy milyen értékek és kompetenciák kellenek ahhoz, hogy valaki valóban jó vezetővé váljon.


Március 12-én, az állásbörze napján az információ átadásé a főszerep interaktív, izgalmas formában. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítói terében a 10 órától kezdődő előadások során olyan dilemmákat érintenek, hogy milyen előnyöket és lehetőségeket tartogat a multi, kkv-s vagy épp a startup lét, hogy milyen modern formái vannak a munkakeresésnek és bemutatkozásnak a digitális térben, illetve hogyan működhetnek együtt hatékonyan a hétköznapokban a különböző generációk.


Allasborze-110


Ezt követően, 14 és 15 óra között az Élő könyvtár program során a hallgatók egy-egy neves volt SZTE-s hallgató pályaútját ismerhetik meg. A vendégek moderátor vezetésével mesélnek szakmai indulásukról, meghatározó állomásokról, illetve betekintést adnak a kutatás, rendezvényszervezés, IT, marketing és HR terület mindennapjaiba, sajátosságaiba, megmutatva az egyes szakmai területekben rejlő lehetőségeket és kihívásokat. A kerekasztalt kötetlen beszélgetés követi, ahol a hallgatók kis csoportban tehetik fel kérdéseiket a meghívott vendégeknek.


Valamennyi program térítésmentes, a tanácsadásokra és worshopokra előzetes jelentkezés szükséges. Az előadásokra és az Élő könyvtár programra a börzelátogatókat regisztrációtól függetlenül is várják. A részletes programleírások itt érhetők el.


Közel 70 kiállító vesz részt az SZTE Tavaszi Állásbörzén


Március 12-én, kedden 9-kor nyitja kapuit az SZTE Tavaszi Állásbörze a Karrier Iroda szervezésében. Az eseményre az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő friss diplomásait és minden olyan már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt várnak, aki kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók. A régió legnagyobb álláskeresési fórumának ismét az egyetem központi helyszíne, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriuma ad otthont.


TIK_Allasborze


A közel 70 kiállító között regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók egyaránt megtalálhatóak. A céges képviselők személyesen tájékoztatják a látogatókat a kínált pozíciók jellegzetességeiről, elvárásokról, a jövőben várható gyakornoki- és munkalehetőségekről. Az állásbörze hangulatos helyszíne egyéb kísérő programoknak is helyet ad. Idén is lesz CV fotózás, grafológiai tanácsadás, mely mindig nagyon népszerű a látogatók körében.


További információk az SZTE Tavaszi Állásbörze programokról és a kiállítókról a www.sztekarrier.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook eseményében érhetőek el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek