Megújult képzéskínálattal várja a Mezőgazdasági Kar a jövő agrárszakembereit

Korszerű újításokat vezet be az SZTE Mezőgazdasági Kara: a cél, hogy a végzett szakemberek a digitális tudást az agrárszektorban is kamatoztatni tudják. A nemzetközileg is elismert kar felsőoktatási szakképzésekkel, alap- és mesterszakokkal várja a jövő agrárszakembereit.

Rohamléptekben fejlődik a magyar mezőgazdaság, ezért az oktatásban is újításokat vezet be a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara – nyilatkozta a Rádió7 Közös Nevező műsorában Horváth József, az intézmény dékánja, aki azt is hozzátette, hogy az egyetemi hallgatók visszajelzései kedvezőek az innovációkkal kapcsolatban, de az oktatók számára is rendkívül fontos az újdonságok beiktatása a tanórákba, ezért az egyetemen januártól bevezették a precíziós mezőgazdaság oktatását.

A karon folyó kiváló oktató és kutató munkát a brit QS rangsor is elismeri: a QS World University Rankings by Subject listán a mezőgazdasághoz kapcsolódó képzések rangsorában a 201-250. az SZTE.


A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara kollégiumával, és könyvtárával együtt Hódmezővásárhely központjában várja a hallgatókat. A kar három alapszakkal – vidékfejlesztési agrármérnöki; mezőgazdasági mérnöki; vadgazda mérnöki; mezőgazdasági mérnöki (angol nyelven) – kettő felsőoktatási szakképzéssel – mezőgazdasági felsőoktatási szakképzés; ménesgazda felsőoktatási szakképzés – és a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakkal várja a továbbtanulókat.


A vidékfejlesztési agrármérnökök megismerhetik a vidékfejlesztésben végbemenő folyamatok közgazdasági és pénzügyi összefüggéseit, kölcsönhatásait. A képzés során modern, fenntartható technológiákat tanulnak meg a hallgatók. Az alapképzés elvégzése után pedig lehetőségük nyílik mesterképzésen folytatni a tanulmányokat. A mezőgazdasági mérnöki szakon tanulók elsajátíthatják hogyan kell a növénytermesztési, állattenyésztési és kertészeti feladatokat megtervezni és irányítani, illetve megismerkedhetnek az ökológiai gazdálkodással is. Ha valakit a biológia és a természettudomány érdekel, és a természeti erőforrások megóvásában is szívesen részt venne, akkor tökéletes választás lehet a vadgazda mérnöki képzés. Manapság egyre nagyobb igény jelentkezik az olyan szakemberek iránt, akik korszerű szemlélettel és megfelelő biológiai, természettudományos és gazdálkodási ismeretekkel felvértezve képesek a környezeti kihívásokat kezelni, és így, aktívan részt vesznek majd a vadállomány és élőhelyük fenntartásában.


Azok a hallgatók, akik magasabb szinten szeretnének részt venni a képzésekben, azoknak kitűnő lehetőséget nyújtanak a duális képzések. Akik ezt a képzési formát választják, bepillantást nyerhetnek egy valós vállalat környezetébe és szakmai rejtelmeibe. Emellett pedig aktívan részt vehetnek a cég szakmai munkájában, így pedig képzettebb és tapasztaltabb szakemberekké válhatnak. A duális képzésben részt vevő hallgatók feladata kettős: egyrészt a hagyományos képzés keretein belül folytatnak tanulmányokat, másrészt gyakorlati időt töltenek el munkahelyi környezetben. Így megszerzik a munkahely által igényelt készségeket, megismerik az adott gyakorlati helyet.


Az alap-, és mesterképzések mellett felsőoktatási szakképzéseket és szakirányú továbbképzéseket is kínálnak a Mezőgazdasági Kar. Ezekről további információ itt.


A Mezőgazdasági Kar saját kollégiuma közel háromszáz férőhelyével a nappali és levelező tagozatos hallgatóknak biztosít egész évben szálláshelyet. A Mezőgazdasági Kar négyemeletes kollégiumában több ágyas szobák, közös fürdők és elektromos főzőlappal ellátott konyha áll a hallgatók rendelkezésére. A szabadidő hasznos eltöltésére a kollégium kiterjedt zöldövezettel rendelkezik, illetve több olyan hely, helyiség áll a hallgatók rendelkezésére, melyek a sport és a kulturális tevékenységek lebonyolítását segítik. Így a hallgatók rendelkezésére áll a kondicionáló terem, a játékszoba (asztalitenisz, csocsó, kártya, stb.), a szabadtéri pálya, az udvari főzőhely és a tornaterem.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *