Bezár

Hírarchívum

nyito

Nobel-díjas biofizikus tartott előadást a TIK-ben

Nobel-díjas biofizikus tartott előadást a TIK-ben

2019. február 26.
1 perc

Dr. Erwin Neher Nobel-díjas professzor tartott tudományos előadást február 25-én az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A tizenharmadik alkalommal megrendezett Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok Találkozója alkalmából közel 300 diák tehette fel kérdéseit a német biofizikusnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 13. Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok Találkozója számos szakmai programmal várta a fiatal tehetségeket február 24-26. között. A háromnapos rendezvényen a közel 300 középiskolás diák találkozhatott a tehetséggondozó programban részt vevő Szent-Györgyi hallgatókkal, tudományos előadásokon vehettek részt és az esemény fénypontjaként a Nobel-díjas díszelőadást követően kérdéseket tehettek fel Erwin Nehernek.

A német biofizikus 1991-ben Bert Sakmann-nal együtt nyert orvostudományi Nobel-díjat a sejtek ioncsatornáinak működéséhez kapcsolódó felfedezéseiért és a folt-feszültségzár (patch clamp) méréstechnika kidolgozásáért.

IMG_2745

Dr. Erwin Neher másodszor vett részt Nobel-díjas találkozón Szegeden. A látogatás kapcsán elmondta: örömmel látja, hogy legutóbbi, 2015-ös látogatása óta milyen jelentős fejlődésen ment keresztül. Számára a szegedi program azért különösen egyedi, mert a tehetséges diákok számára lehetővé teszi, hogy első kézből szerezzenek tudományos tapasztalatokat.

Nobel-dijas_2019
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


A Szegedi Tudós Akadémia 2012-ben a Szegedi Tudományegyetem, Szeged város, a kormányzat és gyógyszercégek összefogásával kezdődött. A szegedi egyetem azóta is kiemelt támogatója a tehetséggondozó programnak, amelyhez eddig több mint 100 középiskola 1000 középiskolás diákja csatlakozott.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek