SZTE Info

Kiemelt_AMMagazin_2018_2019

Online és nyomtatásban is olvasható az SZTE Alma Mater Magazin új száma

„A tehetséget ki kell emelni” – vallja Miklósa Erika operaénekes. A szegedi JATE egykori hallgatója arról is vall, hogy miként kötődik alma materéhez. A JATE másik alumnusa, Temesi Ferenc író pedig legújabb, 49/49 című regényéről és szerelmeiről árul el titkokat – a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Magazin legújabb számában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Mentorálás az, amikor valaki a bölcsességét … más bölcsességének az építésére fordítja” – idézi David Clutterbuckot, a mentoring szakértőjét az SZTE Alumni ügyekért felelős rektori megbízottja. Prof. Dr. Görög Márta a szegedi egyetem Alma Mater Magazin legújabb számában – többek között – az alumni mozgalom értékközvetítő és közösségépítő tevékenységére irányítja a figyelmet.


AMMagazin_borito_kep_2018osz_2019tavasz

A Szegedi Tudományegyetem alumni mozgalma tevékenységhez járul hozzá, hogy az Alma Mater minden télen megjelenteti éves Magazinját, amelyet online formában juttat el a volt hallgatók és jelenlegi partnerei számára.


Tematikus az Alma Mater Magazin legújabb, 2018/2019. száma. A lapban az SZTE Alma Mater hagyományos rendezvényei, az Alma Mater Mikulás, az Alma Mater Weekend programjai, a 45 éves JATE Klub múltjának felvillantása kapott helyet.

 

A szegedi felsőoktatási intézmények egykori egyetemi polgárai – Miklósa Erika operaénekes és Temesi Ferenc író – jelenlegi sikerei mellett azt a nagyon fontos kérdést járják körül, hogy a Szegedi Tudományegyetem milyen formákban járul hozzá az egyetemi hallgatók munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítéséhez.

 

Személyes sikertörtéténetek segítségével mutatja be az "AMMagazin” az SZTE alumni mozgalmának legfontosabb formáit: az SZTE Alumni Mentorprogramot és eredményeit, az SZTE Alma Mater Díj kitüntetettjeit, a duális képzéseket, valamint az SZTE Virtus Program tevékenységét.


AMMagazin_belso

 

Az SZTE Alma Mater központi missziója a közösségi kapcsolatok és a közösségépítés. A szervezet feladatának tekinti, hogy választ találjon arra a kérdésre, hogyan lehet a 21. századi virtuális térben értéket közvetíteni, közösséget építeni és megerősíteni az egyetemhez való kötődést. Megannyi szolgáltatásával támogatja és kapcsolja vissza az egyetemhez a végzett alumnusokat, miközben programjaival támogatja a jelenlegi hallgatók végzés utáni elhelyezkedését.További részletek: az SZTE honlap Alma Mater aloldalán.

 

Az SZTE Alma Mater Magazint online formáját itt „lapozgathatja”:

https://issuu.com/sztealmamater/docs/181214_almamater_magazin_v5_egyben_

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. június 15.

Kiemelt_Konyvhet_2019

„Amelyik város nincs megírva, nem létezik” – jelentette ki a József Attila-díjas, egykor a szegedi egyetemen tanuló író, Grecsó Krisztián a 90. Ünnepi Könyvhét nyitányán. A szegedi könyvünnep 2019-ben is korábban kezdődött és tovább tart, mint más városokban. A közel 150 program harmadát az SZTE NKI szervezte, minden második rendezvény főszereplője vagy közreműködője kötődik a szegedi universitashoz.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 22.
  09:00 - 10:00
  Idén is sok szeretettel várjuk a kikapcsolódni vágyó volt és jelenlegi hallgatókat és az egész családot az SZTE Alma Mater családi-és sportnapjára!
 • június 22.
  18:30 - 19:30
  Edward Steichen nagyon jókor élt lehetőségeit illetően, leszámítva a két világháborút. Előbb festészetet tanult Párizsban, majd fotóit New York legnevesebb alkotója vásárolta és állította ki; később műfajt teremtett, és az első modern divatfotóssá vált. Hamarosan a legmagasabban fizetett hivatásos fotográfus volt, ő rendezte a világ leglátogatottabb kiállítását, és vezette a New York-i Modern Művészetek Múzeumának fotóművészeti részlegét. A fotográfia művészetté emelésének kulcsfigurájaként azokban az évtizedekben alkothatott, amikor az amerikai álom valóságra volt váltható, s kinevelte azon fotósok nemzedékét, akik ezt az álmot később tovább éltették és lerombolták. Steichen a sűrűjében volt, s élete a fotográfiában a fényképezés történetének egy meghatározó szakasza. Előadó: Kis Péter, fotográfus az SZTE fotográfusképzésének oktatója Az előadást követően tartjuk az American Corner PARAFRÁZIS című fotópályázatának díjátadóját.
 • június 24.
  12:00 - 19:00
 • június 28.
  11:00 - 12:00
 • július 3.
  16:00 - 19:00
  Szeretettel várunk mindenkit foltvarró foglalkozásunkra Christalena Hughmanick, amerikai textilművész vezetésével. A patchwork az amerikai népművészet része - a kreatív önkifejezés és a történetmesélés eszköze. Egy rövid előadást követően varrás- és textilfestés-technikákkal ismerkedünk meg, majd a szabadság témakörében elkészítjük saját négyzeteinket, melyek majd részét képezik a Freedom Quilt nevű kollektív művészeti alkotásnak.