Bezár

Hírarchívum

SZTEMGK_agrarkutato

Újabb mérföldkő a Mezőgazdasági Kar életében

Újabb mérföldkő a Mezőgazdasági Kar életében

2019. február 15.
1 perc

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és az Agrárgazdasági Kutató Intézet. A megállapodás célja, hogy új lendületet kapjon a közös munka, és ennek pozitív hatása érzékelhető legyen az oktatásban is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A korábban kialakult kapcsolat a megállapodás aláírásával intézményesült hivatalosan is. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet és az SZTE MGK között létrejött együttműködés következtében mindkét fél arra fog törekedni, hogy egymás tudására és kapacitására még jobban támaszkodjon – fogalmazott Horváth József, az MGK dékánja. Hozzátette: eddig nem volt lehetőségük szervezet keretek között együttműködni az Agrárgazdasági Kutató Intézettel. A megállapodás aláírását követően már konkrét tartalmakkal, projektekkel töltik meg az együttműködést.


A Kutató Intézet megbízott főigazgatója, Kemény Gábor elmondta, hogy egyre nagyobb az igény arra, hogy az ökonómián kívül mélyebb szinteken folytassanak kutatásokat a mezőgazdasági termeléssel, technológiákkal és a környezetre gyakorolt hatásokkal kapcsolatban. Ebben nyújthat majd remek segítséget nekik a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar. Az ebből fakadó eredmények pedig jól beilleszthetővé válnak majd a szakpolitikába, a törvények előkészítéseibe, törvényalkotásokba és a közös agrárpolitikához kapcsolódó monitorindikátor rendszer kiépítésébe is – írja a promenad.hu.


Az együttműködésből a diákok is profitálnak majd. A hallgatók részt vehetnek a Kutató Intézet oktatóinak előadásain, de a szakdolgozati konzultációban, versenyekre való felkészítésben is segítséget kapnak. Az előzetes tervek között szerepel az is, hogy a hallgatóknak workshopokat is szerveznek.


Fotó: Gémes Sándor


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek