Bezár

Hírarchívum

IMG_0254-001

A világ élvonalába került a Szegedi Tudományegyetem a klinikai kutatások területén

A világ élvonalába került a Szegedi Tudományegyetem a klinikai kutatások területén

2019. február 14.
2 perc

A világ legkiválóbb klinikai vizsgálatokat végző kutatóhelyei közé került a Szegedi Tudományegyetem. A Pfizer INSPIRE klinikai vizsgálóhely minősítésnek köszönhetően olyan innovatív vizsgálatokat végezhetnek a szegedi klinikákon, amelyek elősegítik a betegek gyógyulását és az országos egészségügyi ellátórendszer megerősítését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Együttműködési megállapodást írt alá február 14-én a Szegedi Tudományegyetem a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft-vel. Az együttműködés célja a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések elősegítése, ezáltal pedig a hazai betegek gyógyulásának támogatása. A klinikai kutatás terén kialakított együttműködés javítja a Szegedi Tudományegyetem kutatási és fejlesztési kapacitását, és hozzájárul a klinikai gyógyszervizsgálatok számának növeléséhez.

 

IMG_0254


– A Szegedi Tudományegyetem 2018 októberében nyerte el a Pfizer INSPIRE klinikai vizsgálóhely („INSPIRE Clinical Trial Site”) minősítést, és ezáltal a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kiemelt hálózatába került. A partnerségi viszony részeként a Pfizer az induló klinikai vizsgálatokat első körben az INSPIRE programban részt vevő vizsgálóhelyeinek ajánlja fel, így a megállapodás eredményeképpen jelentős növekedés várható a Szegedi Tudományegyetemre érkező, a Pfizer által szponzorált klinikai vizsgálatok számában – fogalmazott a megállapodás kapcsán Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja.

 

IMG_0215


– A klinikai vizsgálatok kiemelt értéket teremtenek a magyar egészségügy és a betegek számára – hangsúlyozta Dr. Vereckei Péter, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a Szegedi Tudományegyetemmel már 35 sikeres vizsgálatot folytattak, a megállapodással pedig tovább erősödik az együttműködés. – Olyan vizsgálatokat hozunk Szegedre, amelyek a legnagyobb innovációt, a legjelentősebb értékeket képviselik, és a betegek számára a legnagyobb reményt jelenthetik. A jövőben mintegy 11 új klinikai vizsgálat juthat el a Szegedi Tudományegyetemre, döntően az onkológia és a szisztémás gyulladások területéről.

 

IMG_0228


Történelmi jelentőségűnek nevezte a megállapodást Dr. Bende Balázs, az SZTE Klinikai Vizsgálatokat Koordináló Iroda szakmai vezetője. Elmondta: 7 klinikai vizsgálat egyeztetése zajlik jelenleg is a Pfizerrel. A megállapodásnak köszönhetően a betegek a legkorszerűbb és leginnovatívabb terápiákhoz jutnak hozzá, jóval azelőtt, hogy azok közforgalomba kerülnének. Hozzátette: ez sok esetben olyan lehetőséget jelent a betegeknek, amivel nemcsak meghosszabbíthatják, hanem akár meg is menthetik az életüket. Mindez azonban nem jöhet létre a szegedi klinikákon dolgozó szakemberek tudása és a megfelelő infrastruktúra nélkül.


IMG_0246


SZTEinfo-Gajzer Erzsébet

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek