Bezár

Hírarchívum

Az SZTE rektorának közleménye - Az Egyetem nem tervez vizsgálatot Zakar Péter „ügyében”

Az SZTE rektorának közleménye - Az Egyetem nem tervez vizsgálatot Zakar Péter „ügyében”

2019. január 22.
1 perc

Zakar Péter, Nemzetközi és Közkapcsolati rektorhelyettesünk, egy múlt heti kerekasztal-beszélgetés során arra utalt, hogy a Szegedi Tudományegyetem a legkiválóbb magyar és nemzetközi hallgatókat kívánja oktatni a legmagasabb színvonalon. Az Egyetem fejlesztése a kormány és a város támogatása, közös akarata nélkül nem valósulhat meg. A jelenlegi kormányzat minden támogatást megad az Egyetem céljainak eléréséhez. Debrecen és Győr példája azt is megmutatja, hogy ha egy város és egy egyetem összefog, akkor generációkon átívelő célokat tűzhetünk ki magunk elé és érhetjük el azokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem vezetésének céljai ismertek, a régió legerősebb, Magyarország legjobb tudományegyetemévé kívánunk válni, mely a nemzetközi rangsorok első 2-300 helyezettje között szerepel. Céljaink eléréséhez szövetségeseket keresünk, a magyar kormányban partnerre találtunk.

 

Zakar Péter rektorhelyettes úr szavait, pontosan ismerve az elhangzottakat, szándékosan félreértelmezték és félremagyarázták, azok így váltak alaptalan politikai vádaskodássá. Rektorhelyettes úr semmi olyat nem állított, ami miatt indokolt lenne nyilvánosság előtti meghurcolása.

 

A petíciózás és a nyílt levelezés módszere nem vezethet eredményre, az Egyetem visszautasítja a megszégyenítést, azt, hogy kollégánkat pellengérre állítsák mondvacsinált politikai okokból.

 

Az egyetem több, mint 1800 oktatójából és kutatójából 67-en írták alá a petíciót, akik figyelmét ezúton is felhívom arra, hogy tartózkodjanak a politikai megnyilvánulásoktól és az Egyetemet érintő belső ügyekben közvetlenül hozzám forduljanak, ne a sajtón keresztül üzengessenek.

 

Ahogyan eddig, úgy a jövőben sem engedjük, hogy a Szegedi Egyetemet bárki pártpolitizálásra használja fel. Az ügyet ezzel lezártnak tekintem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek