Bemutatkoztak a Demola szegedi központjának első csapatai

A Demola szegedi központjának első esetmegoldásainak záró rendezvényét tartotta 2019. július 4-5. között a Szegedi Tudományegyetemen a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság. A hallgatói csapatok nyolc héten keresztül két üzleti kihíváson dolgoztak közösen a Demola facilitátorokkal és az üzleti kihívásra megoldást kereső vállalkozások vezetőivel.

A nyolchetes munkának az eredményét és az elkészült termékdemót prezentálták a cégek vezetőinek a hallgatói csapatok. Július 4-én a robotika és az automatizálás, míg július 5-én a fenntartható csomagolás területéhez kapcsolódóan mutatták be a csapatok a kidolgozott termékek demóverzióit.


Az első Demola záró rendezvényt Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes nyitotta meg. Majd a szegedi központ facilitátora, Huszár Sándor, aki a Demola workflow során folyamatosan figyelemmel kísérte a csapatok munkáját, bemutatta a Demola kihívások kidolgozásának fázisait, valamint az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Programot.


A rendezvény teljes beszámolója itt érhető el.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Juhasz_Zsolt_kiemeltJuhász Zsolt - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért választottam Szegedet, mert hiába nagy egyetemvárosról van szó, mégis nagyon otthonosnak éreztem a hangulatát minden korábbi látogatásom során. Nagyon jó, hogy minden közel van a városban, és egy-egy jó buli után egyszerűen hazajuthatok. Nagyon jó a közösség is itt, mindenki nagyon barátságos.


Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.





További hallgatói vélemények >>>