Bezár

Hírarchívum

SZTE_potfelveteli

Mintegy 200 szakon hirdet pótfelvételit a Szegedi Tudományegyetem

Mintegy 200 szakon hirdet pótfelvételit a Szegedi Tudományegyetem

2019. július 30.
2 perc

Az SZTE 11 kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 2019. augusztus 7-ig jelentkezhetnek az SZTE képzéseire. A ponthatárokat augusztus 26-án hozzák majd nyilvánosságra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2019/2020-as tanévben a már felvételt nyert több mint 6100 új hallgató mellé további elsőéveseket vár a Szegedi Tudományegyetem. Pótfelvételit hirdet az Állam-és Jogtudományi Kar, az Általános Orvostudományi Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar, a Természettudományi és Informatikai Kar, a Zeneművészeti Kar és az SZTE Tanárképző Központja.

 

A Szegedi Tudományegyetem által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések már elérhetők. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2019. augusztus 7-ig. A pótfelvételi során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.

 

A Szegedi Tudományegyetem több mint 180 alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzésen, nappali és levelező tagozaton valamint távoktatási formában kínál pótfelvételi lehetőséget. A pótfelvételi során – a Mérnöki Kar Orosházán meghirdetett gépészmérnök szakjától eltekintve – kizárólag önköltséges képzések indulnak. A legtöbb szakon a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, illetve a Természettudományi és Informatikai Kar hirdet pótfelvételit.

 

A meghirdetett szakok listája az SZTE pótfelvételi oldalán érhető el. A pótfelvételi jelentkezési útmutató itt olvasható.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek