Bezár

Hírarchívum

Műhelymunkával folytatódott a RILIAM projekt

Műhelymunkával folytatódott a RILIAM projekt

2019. június 13.
1 perc

A 20 hónapos futamidejű projekt célja, hogy két innovatív kompetencia laboratóriumot hozzon létre Szerbiában és Magyarországon az automatizálási és a mechatronikai cégek számára. A laboratórium eszközeit a vállalkozások kipróbálhatják, megtanulhatják kezelni, mielőtt saját vállalkozásukban is használnák őket. A projektben részt vevő szervezetek és a vállalatok képviselői június 12-én Szegeden tanácskoztak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A RILIAM (Regional Innovation Laboratory for Industrial Automation and Mechatronics, HUSRB/1602/41/0012) projekt az Interreg IPA-CBC Magyarország-Szerbia Program keretében 2018 júliusában indult; a főpartner a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, míg projekt partnerként a megvalósításban részt vesz a Szegedi Tudományegyetem, a Szabadkai Üzleti Inkubátor és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is. A projekt fő célja a magyar-szerb határ menti régióban működő azon kis- és középvállalatok támogatása, melyek ipari automatizálással és ipari robotikával foglalkoznak. A projekten belül két innovációs kompetencia laboratóriumot alakítanak ki: egyiket a Szegedi Tudományegyetem Műszaki Karán, amely az élelmiszeriparban alkalmazott ipari robotika alkalmazására fókuszál, a másikat a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán, amely az összeszerelési technológiák automatizálására és robotizálására összpontosít. Mindkét laboratórium segítséget nyújt, illetve kiinduló pontot képez a KKV-k számára a fejlesztési folyamatokban.


A projekt egyik kiemelt célja a fejlett ipari automatizálási készségek kialakítása, ezért június 12-én workshopot tartottak Szegeden. Az interaktív műhelymunka lehetőséget teremtett a kapcsolatfelvételre a projektpartnerek, a célcsoportok, a kedvezményezettek és a vállalatok képviselői között, lehetőséget biztosítva, hogy a résztvevők megvitassák a tényleges piaci igényeket.


SZTEinfo


Korábban írtuk:

Innovációs kompetencia laboratóriumot alakítanak ki az SZTE Mérnöki Karán

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek