Bezár

Hírarchívum

Sikeresen záróvizsgáztak az első inkluzív fejlesztő szakpedagógusok Szabadkán

Sikeresen záróvizsgáztak az első inkluzív fejlesztő szakpedagógusok Szabadkán

2019. június 12.
1 perc

Június 7-én, pénteken sikeresen záróvizsgázott a vajdasági magyar inkluzív fejlesztő szakpedagógus kollégák első csoportja Szabadkán, a Vajdasági Magyar Képző, Kutató és Kulturális Központ (VM4K) épületében. Az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet által kidolgozott, létesített és indított négy féléves szakirányú továbbképzési szak első csoportja ezzel befejezte tanulmányait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Huszonnégyen védték meg diplomájukat és tettek szert inkluzív, fejlesztő szakpedagógus szakirányú képzettségre a szabadkai VM4K-ban. A hallgatók az elmúlt két évben folytatták tanulmányaikat a Szegedi Tudományegyetem JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézete által indított képzésen.


gyogypedagogusok-VM4K


A határon túli, Kárpát-medencei oktatási tér bővítése céljából indított kezdeményezés meghozta gyümölcsét – nyilatkozta a pannonrtv.com-nak Pukánszky Béla, az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet vezetője. Egy összetett képzésről van szó az inkluzív, a befogadó, és a fejlesztő pedagógia terén. – Nagyon jó érzés volt hallani a kolléganőket, akik a gyakorlatból jöttek, és az volt az érzésünk, amikor a szakdolgozatokat védték, hogy ezt a tudást átviszik a gyakorlatba, sőt a következő képzésünk során ők már mentorok, témavezetők, gyakorlati segítők is lehetnek – fogalmazott Pukánszky Béla.


Ősszel ismét indul a szakpedagógus képzés a VM4K-ban. Jelentkezni a Vajdasági Magyar Képző, Kutató és Kulturális Központ elérhetőségein lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek