innovacios_het_2019

Újra Innovációs Hét a Szegedi Tudományegyetemen

Idén is megrendezi az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága az immár hagyománnyá vált Innovációs Hetet. Május 28. és 31. között érdekes szakmai előadásokkal, workshopokkal várják a lelkes, innovációra éhes hallgatókat, kutatókat, vállalkozókat.

A négynapos rendezvény az innováció és az üzleti kommunikáció jegyében zajlanak, a programok között tudományos előadások és gyakorlatias workshopok is szerepelnek. A meghívott szakemberek olyan problémákra és kihívásokra világítanak rá, amelyekkel az innovációs folyamatokban érintett kutatóknak és vállalkozásoknak egyaránt szembesülniük kell.


Az Innovációs Hét célja olyan szakmai programok szervezése, amelyek erősítik és bővítik az SZTE innovációs ökoszisztémában meglévő együttműködéseit és ipari kapcsolatait, és biztosítják a kutatási eredmények minél szélesebb körben történő megismertetését.


A rendezvényen egyetemi vezetők, illetve Magyarország legnagyobb K+F szakértői beszélnek az innováció fontosságáról, annak mozgatórugóiról és a helyi gazdasághoz fűződő viszonyáról. Az érdeklődők május 28-án üzleti kommunikációs workshopon vehetnek részt, ahol a PR gyakorlati alkalmazásáról tanulhatnak Szelei Balázstól, az NKFIH kommunikációs vezetőjétől. Május 29-én a térség vállalkozói és az SZTE kiemelt partnerei számára innováció menedzsment tréninget tartanak a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével. Az Innovációs Napon, május 30-án, az innovációs ökoszisztéma magyarországi helyzetének kapcsán a fókuszban az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Programja és a Science Park Szeged lehetőségei állnak.


A programokon résztvevők megismerhetik az egyetemi tananyag gyakorlati oldalát és alkalmazását. A vállalkozók, olyan hasznos tanácsokat hallhatnak, amellyel komoly versenyelőnyre tehetnek szert. Akik még csak valamilyen innovatív ötlettel rendelkeznek, azok befektetők előtt prezentálhatják terveiket, vagy éppen megtalálhatják üzlettársaikat is.


Május 30-án adják át az SZTE Innovációs Díjakat a következő kategóriákban:

a) leginnovatívabb TDK munka,

b) leginnovatívabb PhD munka,

c) leginnovatívabb kutatómunka a természettudományok és élettudományok területén,

d) leginnovatívabb kutatómunka a bölcsésztudományok és társadalomtudományok területén.


Az új és feltörekvő vállalatokat termékeik és szolgáltatásaik piaci értékesítésében, valamint megfelelő üzleti modelljük kialakításában segíti a Business Incubator Novi Sad, amely a május 31-i program szereplője. Az Innovációs Hét zárónapján az is kiderül, hogy mi az SZTE szerepe a határon átnyúló innovációs ökoszisztéma kialakításában.


A programokon való részvétel regisztrációhoz kötött. A részletes program megtekintéséhez és a regisztrációhoz kattintson ide. A Facebook esemény itt érhető el.


SZTEinfo

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket