Bezár

Hírarchívum

kiemelt_FOK_Konf

Világhírű fogorvosok tanácskoztak az SZTE-n

Világhírű fogorvosok tanácskoztak az SZTE-n

2019. május 13.
2 perc

A Magyar Fogorvosok Egyesülete május 9. és 11. között tartotta Szegeden a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban című konferenciáját. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban számtalan nemzetközi szaktekintély mutatta be tudományos munkásságát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 14 éves múltra visszatekintő konferencia az évek során egy kerekasztal-beszélgetésből nemzetközi továbbképző rendezvénnyé nőtte ki magát. 2019-re majdhogynem 700 szakember érkezett Magyarország minden tájáról, illetve a környező és igen távoli országokból, hogy a fogorvostudomány legfrissebb kutatásairól, azok gyakorlati felhasználásáról értesülhessenek.


FOK_konf2


– A nemzetközi konferencia színvonalát fémjelzi, hogy tíz nemzetközi szaktekintély vállalta el a felkérést, akik ráadásul többnyire a világ igen távoli pontjairól utaztak hozzánk: Brazíliából, a Dél-Afrikai Köztársaságból, Izraelből, Kínából és Mexikóból – fogalmazott köszöntőjében Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja. Hozzátette: a Szegedi Tudományegyetemen belül az egészségügy kiemelt területet képvisel mind a képzési kínálat, mind a tudományos kutatás, mind pedig a napi szintű működés szempontjából. Az egészségügyi karokon a magyar fiatalok mellett sok száz hallgató tanul a világ minden tájáról, és nagy népszerűségnek örvend a fogorvosképzés is, amely 1926-ban indult el Szegeden, tehát szintén jelentős hagyományokkal büszkélkedhet. Kiemelte: az oktatási és kutatási tevékenység mellett az SZTE köztudottan a városi és a regionális betegellátás legfontosabb szereplője. Így az intézmény társadalmi felelőssége is megköveteli, hogy megfeleljen az orvoslás terén tapasztalható módszertani megújulásnak, és lépést tartson a technológiai fejlődéssel.


Fogasz_konf_2019
A konferencia megnyitóján készült képek itt megtekinthetőek.


A konferenciára hét országból érkezett tíz világhíres előadó a fogászat számos területét képviselte a parodontológiától az esztétikai fogászaton át a gyermekfogászatig. Az idei év a kettős nyitás jegyében két különlegességet is tartogatott: igyekeztek bemutatni a közönségnek a szakma jellegzetességeit a távoli országokban. Az előadók majdhogynem fele Dél-Amerikából érkezett, ezen felül egy különleges meghívott előadó érkezett Kínából. Az érdeklődő közönség kínai fogászati kiállítókkal is találkozhatott a TIK kiállítási terében.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek