SZTE Info

eotvozetVIII

Fiatal tudósok konferenciája az Eötvös Lóránd Szakkollégiumban

Ismét megrendezi az Eötvös Lóránd Szakkollégium az immár hagyománnyá vált Eötvözet Konferenciát. A rendezvényen közel 80 fiatal tehetség mutatja be tudományos munkáját. A háromnapos konferenciának, április 4-6. között a Szegedi Tudományegyetem TTIK Irinyi épülete ad helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A háromnapos rendezvényen mindenki megtalálhatja a saját érdeklődésének megfelelő témákat, ugyanis 14 különböző szekcióval készülnek a közönségnek. A témák érintik a biológiát, pedagógiát, kémiát és élettudományokat, fizikát, fölrajzot és társadalomtudományt, matematikát és informatikát, orvostudományt, pszichológiát. Az irodalom iránt érdeklődőket a kortárs irodalom és irodalomtudomány szekcióval várják, a történelem kedvelői pedig az ókortól a középkorig és az újkortól a jelenkorig témában hallgathatnak előadásokat. A gála vacsora előtt Dr. Hideghéti Katalin onkológus és Szilasi László író, egyetemi docens beszélget az író életrajzi ihletésű Luther kutyái című művéről.


A nyolcadik alkalommal megrendezett Eötvözet Konferencia kihagyhatatlan lehetőség az alap-, mester-, és PhD-képzésben részt vevő egyetemi hallgatók számára is. A tapasztalatszerzés mellett, kiváló alkalom arra, hogy a hallgatók megismerhessék diáktársaik kutatási tevékenységét a különböző szekciókban érdeklődésüknek megfelelően.


A rendezvény részletes programja itt érhető el. További információ itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. június 15.

Kiemelt_Konyvhet_2019

„Amelyik város nincs megírva, nem létezik” – jelentette ki a József Attila-díjas, egykor a szegedi egyetemen tanuló író, Grecsó Krisztián a 90. Ünnepi Könyvhét nyitányán. A szegedi könyvünnep 2019-ben is korábban kezdődött és tovább tart, mint más városokban. A közel 150 program harmadát az SZTE NKI szervezte, minden második rendezvény főszereplője vagy közreműködője kötődik a szegedi universitashoz.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *